Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-  SZIA – 7-es konfliktus kezelés, más személlyel

- az egyik legnagyobb teremtő erővel bíró gyakorlat!  

 
 

 

(lentebb olvashatod mások hozzászólásait, vagy Te is segítheted a többieket a sajátoddal - lehet, hogy másnak pont a TE TÖRTÉNETED ad ERŐT!)

>>> ugrás a hozzászólásokhoz

A módszer lényege: kitisztázás
Eredményessége: 100%-os

 

Ezt a gyakorlatot akkor használd, ha valaki MEGBÍRÁLT, KRITIZÁLT, LESELEJTEZETT, JOGTALANUL SZÁMON KÉR téged, vagy olyat mondott vagy tett, amire nem számítottál, DE még nem neheztelsz, haragszol rá. 

Tehát a másik ember viselkedésére nem számítottál, megdöbbentett, ingerültséget, tanácstalanságot esetleg tehetetlenséget is éreztél.

 

 

 
A 2010. június 7-én megjelent könyvem pont erről a gyakorlatról/KITISZTÁZÁSRÓL szól.

 

Bárki megtanulhatja egyedül is használni
és FÁJDALMÁT TEREMTŐ ERŐVÉ alakítani. 
 
 
 

A könyv címe: A CSODA NEM CSAK 3 NAPIG TART. 
 

 >>> mutasd a tréningjeidet

>>> ugrás vissza a lap tetejére

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Dóra, 2009.12.29 18:09)

Először is szívből köszönöm a segítséget!

Egy számomra nagyon fontos, életfontosságú ügyben segítenek nekem most a gyakorlataid!

Összefoglalom, mert hosszan írtam:

Először leírom, hogy milyen dráma, konfliktus történt, milyen érzéseim voltak, majd azt, hogy milyen gyakorlatokat csinátam, amik segítettek abban, hogy megoldjam a helyzetet, és kilépjek a tehetetlen áldozat szerepből!

(Az áldozatra is csináltam gyakorlatot, ezt a Ho’oponoponoo –nál írom le...)

Mostmár tudok cselekedni, mert kiléptem a bénító érzésekből, amik eddig megakadályozták, hogy javítsak a helyzetemen!

Mostmár szeretettel gondolok rá, arra, aki korábban megbántott, és meg fogom találni a módját, hogy kedvesen, tisztelettel megbeszéljük, hogy mik azok a dolgok, amiktől mindketten elégedettek lennénk!

Azt hiszem így lehet ez egy házasságban is! Azaz:

A KONFLIKTUS ESÉLY ARRA, HOGY JAVÍTS, VAGY RONTS A KAPCSOLATON!

Tapasztalatom szerint nincs más út! Ha dráma történik, semmi sem marad ugyanolyan!

Én eldöntöttem: javítok! Mégpedig magamon keresztül!

Íme a történetem:
Van egy jó barátom, aki azzal segít nekem hogy nála baráti árral albérletben lakom!
Ez nekem most a legnagyobb segítség, amit életemben bárki eddig tett értem családon kívül! Nemrég azonban (néhány napja) volt két egymásutáni olyan nap, amikor durva konfliktusba kerültünk. Előtte nem volt soha ilyen!

Elég nehéz volt felmérnem hogy mi történik velem, mert látszólag másról szólt a leszídás, leértékelés amit kaptam, (takarítási apróságok) mégis olyan nagy problémaként kezelte, és úgy leszídott, mintha valami nagy bűnt követtem volna el ellene. Először meglepődtem, majd annyira megdöbbentem, értetlenséget éreztem, hogy nem is tudtam szinte meg se mukkanni, és csak lemerevedve hallgattam, ahogy szidalmaz, bírál, és leértékel. Olyan sokkos állapotba kerültem, hogy amikor próbáltam megszólalni, csak rontottam a helyzetemen!

Még bűntudatom is lett, amikor a második napon is ugyanúgy durván leszídott annak ellenére, hogy épp akkor fejeztem be egy rész takarítást a megbeszéltek szerint!

Teljes volt a káosz a fejemben, lelkemben, kívül, belül!

Ahogy be tudtam vonulni a szobámba, AZONNAL megcsináltam a bűntudatfeloldó gyakorlatot, és kibékültem magammal.

EZ ÉLETMENTŐ VOLT! Ugyanis a bűntudat olyan, mintha gyorsított zuhanórepülésbe kezdene egy vadászpilóta! Nagyon gyors, és hatalmas rombolást végez az ember józan személyiségében ahogy telik az idő! (szerencsére csak átmenetileg!)

Folytatás ezalatt!

Budapest

(Dóra, 2009.12.29 18:03)

Megálltam egy szinten ami már sokkal elviselhetőbb volt mint a mardosó bűntudat! De még mindig nem értettem, hogy mi történik, mert eddig láthatóan semmi baja nem volt velem.

Egy napig kóvályogtam a városban, hogy elmeneküljek a további bántásoktól,és nem is mertem hazamenni csak nagyon későn, amikor már tudtam, hogy alszik. Tudtam, hogy ha nem változtatok az érzelmi állapotomon, akkor csak rontok a helyzetemen mert sokkos állapotban nem tudok helyes döntést hozni, mert nem látom át a helyzetet!

Időre volt szükségem, de tudtam, hogy a lehető leggyorsabban kell magamhoz térnem, és cselekednem, ha nem akarok azonnal elköltözni! (ami nem áll módomban)
Eltelt néhány nap...

Segítséggel rájöttem, hogy vétettem egy hallgatólagos vagy inkább tudattalan megegyezés ellen, ami persze nem volt letisztázva, és ezért kezelt engem úgy! De nem tudtam, hogy mit kezdjek ezzel, mivel ahhoz, hogy mással letisztázzak valamit, előbb nekem kell egybe lennem, különben újra csak ismételném a korábbi két helyzetet! (vonzás törvénye alapján)

Teljesen kétségbeesett voltam amíg ma délben meg nem csináltam a 7-es konfliktusfeloldó gyakorlatot!
Letisztáztam a saját érzéseimet, és az ő valószínűsíthető érzéseit, és eljuttattam magunkat a megoldás állapotába a gyakorlat során.
Így most végre magas rezgés állapotában vagyok napok óta először, és megértőbb, és sokkal boldogabb. Megszűnt a folytonos agyalás, őrlődés, hogy valamit gyorsan ki kell találnom hogy ez megoldódjon...

Pluszban rájöttem, hogy egy lélek szerinti vágyam is van, amit elnyomtam magamban, amitől rosszul éreztem magam, és a fenti gyakorlatban azt is feloldottam, és teljesen meghatódtam!
(Nagyon hiányzott az érintése, hogy néha megöleljen mint barát, vagy megsimogassa a vállamat,(ahogyan korábban tette) vagy egyáltalán kifejezze valahogyan azt, hogyha épp örült valaminek amit a kedvéért csináltam. Nagyon hiányzott a pozitív visszajelzés!)

Mot ott tartok, hogy cselekszem, és tudom hogy mit kell tennem! Erőt érzek!

Telefonon nem értem el, de még ebből az érzésből írtam neki egy sms-t amiben elhívtam egy vacsorára, ahol végre kellemes beszélgetés közben meg fogjuk beszélni a le nem tisztázott dolgokat, hogy ő is, és én is boldogok, elégedettek legyünk egymás társaságában!

És alig várom a boldog befejezést, és egyben új kezdetet, ahol elégedetten, boldogan koccintunk az Új Évre!

Budapest

(Ducsai Eleonóra, 2009.10.02 21:48)

Tudod Kedves Ica, mint már mondtam Neked nagyszerű Lény vagy. Most viszont jót szórakoztam. Ez tény.
Pedig kirúgtak a munkahelyemről, mert a közvetlen főnököm nem tud velem dolgozni. Én tudok vele.
Most, hogy megcsináltam ezt a gyakorlatot és elolvastam a zárőrészt, rájöttem miért is nem tud velem dolgozni velem a főnököm. Ugyanis amiket felsorolt, most jöttem rá, végig magáról beszélt. Ez azért ciki. Pedig ugy tüntette fel, hogy az én hibám, csak én nem éreztem megam ennyire rossznak...
Keztem keresni magamban ezeket a hibákat. S a rossz, hogy nem úgy érzékeltem ahogy tálalva lettek.
S most visszaadtad az önbecsülésem.
Istenem, hogy mennyi kárt tudnak okozni egymásnak az emberek a nem tudásukkal. Itt a tudáson arra gondolok amiket Te is tanítasz.
Köszönöm a megértés létrehozását a gyakorlatod által. Eleonóra

Pécs

(Szilvi, 2009.06.07 18:44)

Ez fantasztikus volt.Köszönöm

Kecskemét

(J. Ildikó, 2009.03.15 10:44)

Köszönöm Ica:)!!
Nagyon fájt ami történt. Megbántott az illető, el voltam keseredve. Nem mesélem el teljesen, de a CSODÁRA nem is kellett 3 napot várnom. Már aznap este bocsánatot kért az illető és az intim pillanataink pont úgy történtek, ahogy én a gyakorlat során azt kinyilatkoztattam. Komolyan mondom nem hiszem el:). Megértettem, hogy kellett ez a sértettség, hgoy végre, legalább magamnak őszintén ki tudjam fejezni, hogy mit is akarok. Igaz jól gondolom, hogy ez azért van, mert nem mertem eddig vállalni magamat úgy ahogy vagyok? Annyira lelkes vagyok. Ha ez mindenre így működik, akkor nem bánom ha megsértenek, mert utána elvégzem ezt a gyakorlatot és TEREMTEK:):):) - DE nem is akármilyet:):):) - délután elmegyek a szüleimhez, mert ők mindig kritizálna. Szépen csöndbe maradok és megvárom, hogy rosszúl essen, aztán hazamegyek és ...... MÁR ALIG VÁROM:):):) -NORMÁLIS EZ A NAGY LELKESEDÉSEM? TELE VAGYOK POZITÍV FESZÜLÉSSEL.
Ica, ezt a módszert a világon minden emberhez el kell juttatni!
mégegyszer KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ildi