Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


8 hétvégés NAGY SZI Akadémia képzés eredményei

SZIA kedves SZI Akadémiás Hallgatómsmiley!

Ezt az oldalt, azért hoztam létre, hogy ide írjuk be az eredményeinket közösen, mind a Debreceni, mind a Budapesti hallgatók, hiszen a két csoport között "átjárás" van, reményeim szerint, előbb utóbb, meg is ismeritek egymást!

Kérlek, hogy, amit eddig nekem személyesen írtál meg, az ajánlott otthoni feladatok kidolgozásait, ide másold be!

Hogy adjak egy kis lendületet neked, azonnal a sajátommal kezdem!

Kövesd a példám!

CSODÁKKAL teli időszakot kívánok MINDŐNKNEK!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kérdés

(Peller Bea, 2015.02.02 08:08)

Icácska! És akkor a nőiségükben megsértett lelkek mikor kapják meg a nekik kijáró kizárólagos figyelmet, hogy ők is megbocsáthassanak? Ugye akkor ez egy külön gyakorlat lesz? Tinka, pedig mivel a szenvedései között megjelent ez a szenvedés is, jobban érzi magát, hiszen valamennyire kívülre került ez a fájdalom azáltal, hogy megmutatkozhatott az ő lelkén kívül is, egy megbocsátásra meghívott Lelkek térségében?

Re: kérdés

(Ica - SZI Akadémia, 2015.02.03 00:16)

Drága Bea!

Nagyon jogos a kérdés és fontos ezt a részét is tisztán látni!

Másnap beszéltem Tinkával és elmondta, hogy nagyon jól érzi magát, fel van pörögve.
Ugyanakkor vasárnap rettentő nagy fáradtság volt rajta.


A NAGYBÍRÁLAT FELOLDÓ gyakorlatnál, ha nem mazoista végzi, akkor ez bizony elveheti a kedvét a gyakorlatozástól, mivel az idegrendszer mindig a könnyebb út fele szeretne vinni bennünket, mert nem szeret elfáradni. Ezért sokszor, ha egyszer volt egy fárasztó gyakorlat, akkor önvédelemből szabotálni akarja egy következő megtörténését.

Visszatérve a kérdésedre, több válasz is létezik.
A nőiességükben megbántott lelkekkel még ha Tinka kíván, tud dolgozni.
Keresnie kell, hogy a nőiesség megélése kapcsán, mi az ami fáj még neki és ezt bíróállag megfogalmazni.

Viszont, az a tény, hogy már lett ezzel a témával dolgozva, lazított az "ügyön", így (nagy valószínűséggel) nehezebben fogja magát rávenni Tinka, hogy dolgozzon vele, mert amik történni fognak, nem ütik meg azt a szintet, hogy érdemesnek találja, hogy dolgozzon vele. Ilyenkor lehet, hogy a hagymahéjak lehullása kapcsán már mással lesz baja. Pl, hogy miért nem érte meg ő korábban jobban, miért nem hagyta magát hogy átadni a szenvedélynek? Stb.

Azt is észre vettem, hogy ha két fájdalom van egyszerre, akkor az erősebbel kell dolgozni (nem vegyítjük a kettőt) és a másik fájdalmat azért kapta, hogy hadd szenvedjen még, mert a lelkek úgy ítélték meg, hogy nem szenvedett eleget.

Ugyanakkor az is igaz, amit felvetettél, hogy ugye, azért van a lelki fájdalom, mert előző életemben én is hasonlót vétettem. Tehát ha van egy nagy fájdalom és a nőiesség csak egy másodlagos fájdalom, akkor amikor az első nagy fájdalom miatt hívom be a lelkeket, aztán megjelennek azok is akik a másodlagos fájdalom miatt vannak itt, akkor látva, hogy az első sokkal nagyobb volt, mint a másodlagos, akkor szinte magukat megszégyellve rájönnek, hogy ez ahhoz képest szinte semmi, amin már mondjuk ebben az esetben Tinka átment.

EZ olyan, mint amikor én a Marshall Rosenberg által tartott 10 napos EMK tréningre jelentkeztem és tudtam, hogy angol nyelvű lesz a tréning, megkérdeztem a szervezőt e-mailban, - aki egyébként EMK tréner volt -, hogy lesz-e tolmács, azt válaszolta, hogy "miért, te nem beszélsz angolul? Itt mindenki beszél, aki jelentkezett!"
Na ekkor nagyon mérges lettem rá és bíráltam, hogy "ez nevezi magát EMK trénernek, aki így képes engem megsérteni?!" Ha nem is a pokolra, de melegebb éghajlatra kívántam!
A lényeg, hogy a tréningen megismerkedtem vele személyesen és amikor megláttam, hogy milyen törékeny és idős is már, és hogy mennyi baja van, akkor úgy gondoltam, hogy "van/volt már ennek elég baja, nem szükséges már az én ellenem vétettek miatt szenvednie. Tehát úgy éreztem, hogy visszamenőleg is megszenvedte már és elengedtem az egészet sejtszinten is.

Tehát valami ilyesmi történik amikor két fájdalom van és az elsődlegessel dolgozunk.

Kedves Bea!

Remélem, sikerült egy kicsit megvilágítanom, és jobban érthetővé tenni!

Ha bármi kérdésed van még vagy bárkinek a csoportból, azt várom, mert ezek értékes kérdések számomra, hisz készülök valamilyen kiadványszerűvel is ebből a témából és fontos hogy én is érthetően át tudjam adni, ami fontos.

re

(Peller Bea, 2015.02.03 17:12)

Köszönöm, Icácska, értem, hogyan gondolod!

Hívó mondat - karma oldás

(Bea, 2015.01.31 22:01)

Szólítom mindazon lelkeket.......

visszaéltem a tudomány felfedezéseivel, a Föld és minden élőlény pusztulására törtem, és minden módon becsapva az embereket, eltorzítottam az életet.

pedig ők féltő gonddal vigyáztak a Föld és minden rajta élő épségére, tudatosan pozitív energiákat küldtek nekem és bíztak emberi érzéseimben

de én kétségbeesésbe hajszoltam őket, elvettem tőlük a levegőt és megöltem őket.

Nagyon sok lélek jött elő, különböző lelkiállapotban, ahogy szoktak. Aztán voltak, akik elkezdtek egymással beszélgetni, izgatottan magyaráztak.... a lényeg - és nekem ez óriási meglepetés volt - hogy azt mondták, hogy ez most kegyelmi pillanat, amikoris megszakíthatják ezt az átkos karmikus láncot, és megbocsájtással, kiengesztelődéssel harmóniát teremthetnek önmagukban, és az egész Univerzumban. Aztán nagyon jó volt átélnem, hogy amikor leborultam előttük, a szenvedéseik előtt, ők is ezt tették. Nem mindenki, de ezek a vezetők igen. Sokan voltak vezetők. Nagyon hamar áramolni kezdett bennünk és közöttünk a szeretet, a megértés, és bizonyos összefogás, hogy mi ezt többet soha nem tesszük semmilyen szinten senkivel sem

Azóta - noha továbbra is tudom, hogy a repülők vegyi csíkjai, stb.. és a haarp jelenségek nagyon komoly veszélyt jelentenek az egész Föld életére, érzelmileg nem érint meg, nem borít ki, nem foglalja le a gondolataimat annyira. Szabadnak érzem magam, és több erőm van a gyógyításra koncentrálni. A tudatosságunk emelésével tudunk tenni az életért.
Ezért is nagyon hálás vagyok neked, Ica, mert ezek a gyakorlatok tömegek számára teszik lehetővé a tudatosság emelését. Általunk közvetve is sokaknak segít, én azt hiszem.

HÍVÓ MONDAT - Zoli (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 22:23)

.
Zoli

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akikkel én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…


...képmutató, hazug voltam, arcátlanul, mocskosul meghazudtoltam, lehazudtam a történetet, a szemükbe nézve, rezzenéstelen arccal, lelkiismeret-furdalás nélkül hazudtam olyat, amiről tudtam, hogy nem igaz, magamat felsőbbrendűnek érezve átgázoltam rajtuk, haszonleső, pénzsóvár, alávaló, önző, kegyetlen, másokat átgázoló módon.

... szólítom még mindazokat, akiktől önző módon elvettem a pénzüket, vagyonukat, hazudtam, becsaptam, megtévesztettem, kamatot kértem, de még nem adtam meg a tőkét sem...

... holott ők korrektül azonnal segítettek, sőt még még segítőket is prezentáltak számomra, akik legjobb tudásuk szerint támogattak, de én ennek ellenére, rosszindulatból, tudatlanságból, rosszhiszeműségből mindig mást csináltam.

...ezzel tehetetlenséget, fájdalmat, lelkiismeret-furdalást, megbántottságot, csalódottságot, kiábrándultságot okoztam. Elvettem az emberekbe, barátságba, adott szóba, az életbe, Istenbe, a jövőbe vetett hitüket, ezzel még az esélyét is elvettem a kommunikációnak.

HÍVÓ MONDAT - István (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 22:08)

.
István

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akikre én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

...totálisan rájuk telepedtem, uralkodtam felettük, óvodás gyerekként kezeltem, holott ők felnőttek voltak, döntéseiket ledegradáltam, lelkükbe gázoltam, lekezelő voltam, mérgemben ordítottam, törtem-zúztam, és rajtuk töltöttem ki a bosszúmat....

... mindezzel megbénítottam, lebénítottam őket...

...Holott ők igyekeztek a kedvemben járni, képességeikhez képest kiszolgáltak engem, tisztelték a döntéseimet és a hivatásomat, ezzel egészen mély lelki fájdalmat és lelki sebeket ütöttem rajuk, elvettem még az élettől is a kedvüket.

HÍVÓ MONDAT - (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 22:05)

.
Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akiket én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

... aljas módon átvertem, megcsaltam, kihasználtam, nem értékeltem, elárultam, észre se vettem, sőt meg sem próbáltam megérteni, hogy ezzel nekik mekkora fájdalmat okoztam. Magasról leszartam az érzéseiket, önző módon mások ellen fordítottam őket, hazudtam nekik, semmibe vettem és nem vállaltam fel őket. Mások előtt szándékosan megaláztam, megbántottam és féltékennyé tettem őket, és hamis reményeket keltettem bennük...

...Ezzel fizikai fájdalmat és csalódottságot is okoztam nekik, amitől elment az önbizalmuk, és az életkedvük is. Értéktelenséget, hiábavalóságot, elkeseredettséget és magányosságot keltettem bennük...

...Holott ők teljes szívükből és lelkükből szerettek, bármit, amit kitaláltam és kértem, megtettek, törődtek velem, mindig ott voltak velem, amikor szükségem volt rájuk. Mindennél és mindenkinél fontosabb voltam számukra.

HÍVÓ MONDAT - Éva (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 22:02)

.
Éva

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akiknek én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

...annak ellenére, hogy fogadalmat tettem, hogy az élet minden területén társak leszünk jóban-rosszban, levegőnek néztem, véleményüket semmibe vettem, kihasználtam, anyagi döntést nélkülük hoztam, mindezzel az önbecsülésüket sárba tiportam...

...Szólítom még mindazokat, akiket anyagilag ezáltal ellehetetlenítettem, szegénységbe taszítottam és csak néha adtam egy kis alamizsnát nekik. Meg nem értettségből falat húztam közénk...

...Szólítom még mindazokat, akiket érzelmileg és anyagilag megbénítottam és még az újrakezdés esélyét is elvettem tőlük....

...Szólítom azokat, akiket bajba sodortam, majd szörnyű szenvedésükben magukra hagytam...

...Ezzel óriási lelki fájdalmat okoztam nekik, szegénységbe taszítottam és megbénítottam őket, megtagadtam az esélyét a kommunikációnak is, hogy bármit kitisztázhassunk, pedig ők önerejükön felül teljesítettek, támogattak, úgy, hogy még a saját szájuktól is megvonták a falatot.

HÍVÓ MONDAT - Annamária (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 21:58)

.
Annamária

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akiket én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

...még az esélyét is elvettem annak, hogy a keserves keresgélés után megtalált kincsekkel szeretteiknek segíteni tudjanak, leblokkoltam, elnémítottam őket, falat emeltem közéjük és a szeretteik közé...

...holott igazi mesterei voltak az átadni kívánt tudásnak...

...ezzel óriási fájdalmat okoztam, és elvettem még az életkedvüket is.

HÍVÓ MONDAT - Zoli (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 21:55)

.
Zoli

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akiket én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

...átvertem, megcsaltam, akiket minden lehetséges módon elgáncsoltam az élet minden területén, majd rájuk telepedtem, elvettem a szabadságukat, cenzúráztam döntéseiket (mintegy alsó tagozatosként kezeltem a döntéseiket),...

... pedig ők tiszteltek, támogattak, segítőtársaim voltak, és még a családomról is gondoskodtak...

...mindezzel lefagyasztottam, stresszben tartottam, lebénítottam őket, elvettem még az élettől is a kedvüket, kisebbrendűségi érzésben tartottam őket. (olvashatatlan)

HÍVÓ MONDAT - Vanda (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 21:51)

.
Vanda

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akiknek én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

... a tiszta lelkű, védtelen, ártatlan, gyenge szeretteit brutálisan megvertem, kínoztam, gyötörtem, megerőszakoltam, miközben aljas módon kényszerítettem őket, hogy ők ezt végignézzék.

...akikkel szemben és akik szeretteivel szemben kihasználtam fizikai erőfölényemet, és ezáltal visszaéltem istenadta adományommal.

...Szólítom még azokat, akiknek a tiszta lelkű, ártatlan, gyámoltalan szeretteit védenem, óvnom kellett volna, és ehelyett én visszaéltem a belém vetett bizalmukkal, és nemhogy védtem volna őket, hanem kínoztam, gyötörtem, megerőszakoltam, folyamatosan félelemben, rettegésben, bizonytalanságban tartottam, leszartam, sőt, néha élveztem, hogy gyötrő, kínzó szenvedést, fájdalmat okoztam nekik. Levegőnek néztem őket, miközben ők könyörögtek, hogy hagyjam abba...

...Holott ők tiszta szívvel szerettek, ártatlanok és védtelenek voltak, felnéztek rám, bíztam bennem, azt hitték, csak jót várhatnak tőlem, és örömet akartak nekem okozni. Mindezzel mély lelki fájdalmat, gyötrődést, kínzó szenvedést, állandó félelmet, rettegést okoztam nekik, megbénítottam, tehetetlenségbe taszítottam, megkeserítettem az életüket, és ezt még élveztem is.

HÍVÓ MONDAT - Klári (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 21:47)

.
Klári

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akiktől én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

...még a lehetőségét is elvettem őket, hogy a saját életüket éljék. Amikor esélyük lett volna rá, megoldhatatlan akadályokat gördítettem eléjük, ezáltal állandó hiányérzetben, veszteségtudatban, szenvedésben tartottam őket. Folyamatosan éreztettem velük, hogy nyomorultak. Nem engem elérni a vágyott boldogságot, nyugodt, kiegyensúlyozott életet, nem engedtem továbblépni őket, bár nagyon vágyták a megálmodott életet. Ha tehettem, még az álmaikat is kitöröltem. Kecsegtettem őket a vágyott élet közelségével, de eközben törhetetlen üvegbúra alá tettem őket, kínozva, mint éhes jószágot, az étel mutogatásával. Képtelenség átkával sújtottam őket, részük a lemondás, visszavonulás, megsemmisülés, megszégyenülés lehetett csak. Arra kényszerítettem őket, hogy mártíréletet éljenek, és folyamatosan érezzék, hogy nem érdemesek mások figyelmére. Megmutattam egy pillanatra, hogy milyen a jó, csak azért, hogy még több keserűséggel boríthassam el az életüket...

... Ezzel óriási lelki fájdalmat okoztam nekik, és még élveztem is.

HÍVÓ MONDAT - Tinka (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 21:40)

Tinka:

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akiktől én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

...elvettem a nőiesség megélésének a jogát, megfosztottam a boldogság, az élet örömének megélésétől....

...letiltottam még a gondolatát is annak, hogy bőségben, anyagi elismerésben élhessenek...

...Holott ők egész életükben fejlesztették magukat, testileg-lelkileg-szellemileg, mindent megtettek, hogy a velük született emberi képességeket, adottságokat, az élet örömét végre megélhessék, nőiességükben kiteljesedhessenek. Készek voltak elfogadni a sors, Isten ajándékait...

... és én aljas módon mégis ellehetetlenítettem őket, azáltal, hogy állandó bizonytalanságban tartottam, elvettem tőlük még a hitét is annak, hogy bízzanak önmagukban, a bennük élő Teremtőben, áldozati szerepbe, önbüntetésbe kényszerítettem őket, hogy folytonos lelki kínok gyötörjék őket.

HÍVÓ MONDAT - P.Z. (KARMA oldás)

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.28 21:34)

.
Pláner Zoli

Szólítom mindazon lelkeket és a hozzájuk tartozó felsőbb éneket, akikkel én vagy bármelyik ősöm, de főleg én, az idők kezdetétől…

... elhitettem, hogy szükség van rájuk, feladattam velük az atya által biztosított nyugalmat, békét, közben én csupán csak manipulációs eszközként használtam őket, majd amikor már eszközként nem tudtam használni őket, ellenük fordultam, magukra hagytam, elhagytam őket, az életükre törtem, a legválogatottabb eszközökkel, módszerekkel törekedtem megsemmisítésükre, el akartam őket pusztítani. Majd a manipulációk eredményének felelősségét rájuk hárítottam, ezzel bűntudatba kergette őket úgy, hogy már azt is bánták, hogy egyáltalán léteztek. Aljas módon egyedüllétbe, magányba taszítottam őket, elzárva a külvilágtól, sötét börtönbe zártam. ...

...Ezzel megfosztottam őket a lehetőségtől, hogy szabad akaratukkal éljenek, azt kifejezzék, és hogy boldog, beteljesült életet élhessenek, valamint hogy megélhessék a mély szeretetet, biztonságot, a melegséget emberi- és párkapcsolataikban, hogy megvalósítsák azt, amit a Teremtő rájuk bízott: kreatívak lehessenek, a maga tejességében megélhessék a nemi identitásukat, és hogy kiegyensúlyozott szexuális életet élhessenek...

... pedig ők a lehető legjobb szándékkal jöttek, csak meg akarták valósítani azt, amit a Teremtő rájuk bízott, és bíztak abban, amit ígértem nekik: hogy bármi is történjen, vigyázni fogok rájuk, és meg fogom őket védeni.

Mi volt a legfelszabadítóbb a gyakorlat kapcsán?

• Amikor elismerően meghajoltak a lelkek, és a segítők is előttem. Ezt azt az érzést keltette bennem, hogy "méltó vagyok."
• A lelkek a helyükre kerültek, "minden megy a terv szerint", mindenki tudja csinálni a maga dolgát, végre!

Mi került a lelki fájdalom helyére?

Nyugalom, béke, stabilitás. Egy új kezdet, egy új élet, végre a saját életemet tudom élni. Tiszta lap-érzés.

Felismeréseim:

• Tenni és megvalósítani, de már ennek az egész tapasztalatnak a bölcsességével.
• Vállalni a nehéz feladatokat, belemenni, szembenézni velük továbbra is, úgy, ahogy most tettem.
• Szívből élni, a szív, a lélek a legfontosabb.

bűntudat kitisztázó nap: ki mit visz haza?

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.19 23:24)

Első nap - ki mit visz ma haza?

Ildikó: A vetélésem történetének feldolgozását.

Bár jártam terapeutához, imádkoztam és hasonló módokon dolgoztam már ezen a problémán, ez nem segített annyit - évek alatt -, mint most a gyakorlat. Most olyan, mintha még az aurámból is kimosódott volna a bűntudat. Ehhez társul egy mély, lelki szintű megértés is, és így már látom, hogy értelmetlen volt az a bűntudat, ami akkor és ott megjelent. Márpedig nekem a dolgok háttere, az okok nagyon fontosak, és ezért adott nagyon sokat ez a mai nap.

Nagyon-nagyon hálás vagyok azért, hogy... kicsit olyan, mintha egy hagymaréteget hántanál le rólunk, segítesz levetnünk a mindennapi álarcainkat. Ezek helyett őszinteséget és önelfogadást tanítasz, egyfajta "úgy vagyunk jól, ahogy vagyunk" hozzáállást. Ezt alátámasztják a saját személyes történeteid is, és hogy bevállalod, hogy te is beleestél már rengeteg csapdába, tudsz hibázni te is.

Feri: A bűntudat felépítését, szerkezetét. A bűntudat három összetevője, a különböző ének viszonya ragadott meg. Jó volt látni működésében az ezzel foglalkozó gyakorlatot, a probléma feloldódását.

Illetve, Tinkával egymásra rakódott neheztelés feloldása gyakorlatot fogok csinálni a feleségemre (Skype-on keresztül), akivel a problémáim már nagyon hosszú ideje húzódik.

Betti: Borzasztóan elfáradtam, annyira intenzíven éltem meg mindkét gyakorlatot, hogy az megdöbbentő. Mivel érzékeny vagyok, könnyedén rákapcsolódom mások gyakorlataira. Mikor azokban megjelentek a lelkek, akkor hallottam, hogy mit mondtak, és - kvázi -
vártam, hogy a többiek is meghallják, amit mondanak.

Ezen kívül, a gyakorlatokkal egy eszközt viszek haza, amellyel végre levethetem a kereszteket a vállamról.

Ica, a te gyakorlataid azok, amelyek által megértettem, hogy mik azok, amiket az SVT-ben emlegetünk, hogy minden minden testből nyomtalanul tűnjön el.
Folytatás: a 2. nap ki mit visz haza? a hozzászólásban található!

Re: bűntudat kitisztázó nap: ki mit visz haza?

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.19 23:24)

Ica: Én azt viszem haza, hogy tapasztalva, hogy le lehet tisztázni, leegyszerűsíteni és kioldani a gyakorlatokat, akkor felteszem magamban a kérdést, hogy miért is nem viszem mindezt sokkal nagyobb közönség elé. Még a Teremtőt is megkérdezhetném, hogy miért is nem százan vagyunk itt, hanem csak hatan, amikor ez az egész módszer annyira hatékony. Tudom, hogy egy nagyon nehéz ügy mellett állok ki. Olyan embereket kell találnom, akik hajlandóak dolgozni magukon.

Arra jöttem rá tehát, hogy az a feladatom, hogy rájöjjek: hogyan lehet megtalálni ezeket az embereket, és - például - tömeges karmaoldásokat és tükörgyakorlatokat végezzünk. Nem minden esetben kell a nagy létszám, de egy-egy több száz emberes karmaoldón hatalmas energia szabadulhat fel. Ez eddig csak akkor működött, ha a bemutatót ingyenessé tettem - akkor például 160 ember volt. (Ebbe belejátszik
az is, hogy nem vagyok férfi. Nálam kisebb tudású férfiakhoz sorban állnak, az előadó férfienergiája jól harmonizál a sok női hallgatóéval.

A módszer jó, csak még azt kell kitalálnom, hogy hogyan lehet megvalósítani azt, hogy az érzelmi blokkokat tömegesen oldjuk, mint ahogyan azt a MIT AKAR AZ UNIVERZUM ÁLTALAM ELÉRNI c. meditációmban láttam.

Lilla: Mivel Adrienn gyakorlata közben már eléggé elfáradtam, ezért elkezdtem rajzolni. Ebből biztosan készítek egy festményt, mert a képnek - a fogamzás előtti állapotokról is szól - nagyon érdekes szimbolikája lesz, tetszik a téma!

A másik, hogy legalább egy-két magyar esszét fogok írni a bűnről és a bűnhődésről, illetve az anyafigurákról és a szerelmi konfliktusokról több Euripidész-drámában, ami most nekem fontos feladat a magyar OKTV-n való részvételben. Az, hogy ezt a versenyt megnyerjem, nekem nagyszerű kihívás, illetve a továbbtanulásomhoz is fontos lesz. Nagyon jó, hogy végre értem, miért ölte meg Medeia a gyerekeit és az Agamenmnón-sarjak Klütaimnésztra megölése után miért támadtak rá még Helenére is.

Adrienn: Tudjátok, hogy én nagyon fáradtan érkeztem ide reggel, de már az első beszélgetéstől felélénkültem, és nagyon jó volt látni Ildikó gyakorlatát is. A sajátomat átélni pedig valami bámulatos volt. Hihetetlen élményt jelentett. Én már nagyon sokféle spirituális dologgal foglalkoztam, de ezek csak afféle felszínes megoldásoknak tűntek, mintha a problémát csak úgymond megsimogattuk volna. Belőled, Ica, viszont hiányzik ez az ezoterikus álszentség, hogy "engedd el", meg "bocsáss meg." Te ha kell káromkodsz, bevállalod a problémák megoldásának reális módját és érzelmileg teljesen őszinte és emberi vagy!

Re: Re: bűntudat kitisztázó nap: ki mit visz haza?

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.19 23:38)

2. nap ezt vittük haza:

Adrienn:Megint annyi élményt jelentett ez a két nap, hogy nagyon nehéz egy-egy dolgot megfogalmazni. A csúcsélmény nyilván a tegnapi gyakorlatom volt, de az is nagyon nagy hatást tett rám, hogy a másokéit láthattam. Zoli új ebben a csapatban, de ő is bizalmat keltett bennem, nem volt idegenség-érzetem. Most, mindenkitől annyi mindent, olyan sok jót kapok, hogy szinte hihetetlen ez az egész. Az pedig,
hogy ti, Ica és Feri olyan szeretettel fogadtok bennünket, külön jó érzés. Egyébként, én reggel olyan "undi"szoktam lenni, hogy ezt meg se tudtam élni:), mert folyamatosan jöttek a nagyszerű impulzusok.

Ildikó: Azt mondhatom, mint Adrienn is: ez a hely egyfajta bőségállapotot jelent a számomra. A bőség nekem nem csak testi, hanem lelki és szellemi szempontból is fontos dolog. Ebben az érzésben fürdök itt, ezeken a hétvégéken. Különösen pedig ennek a hétvégének a témája nagyon kíváncsivá tett és fontos volt a számomra, hiszen a bűntudat olyan általános probléma. A lelkem szinte táncol odabenn, és máris
dolgozni szeretne ezekkel az újdonságokkal, amiket tanult. Szabályosan vissza kell fognom magamat, hogy ne legyen túlbuzgó vagy mohó.

Zoli: A gyakorlat, amit velem végeztünk, nagyon nagy felismeréseket hozott. Az életemben elkövett hibák mind szükségesek voltak, az én életemet csak így lehetett megoldani.

Betti: Mindegyikőtöknél megéltem ugyanazt. Sok bűntudat-forrásomat találtam meg, és hihetetlen felszabadulást adott az, hogy

átélhettem a ti gyakorlataitokat is. Köszönöm, hogy megadtátok a családot, amire vágyom, annyira köszönöm, hogy vagytok!

Lilla: A saját gyakorlatom nagyon nagy felismerést adott: hogy nem lusta voltam hét-nyolc éves koromban, hanem érzékeny, törékeny és gyenge, és szükségem volt az evésre ahhoz, hogy itt tudjak maradni a Földön, és hogy egyáltalán életben maradjak. És ez a bizalom és szeretet, amit itt megtapasztaltam, nekem is nagyon sokat jelent. Meg az is nagyon érdekes, hogy Phaidra is meg tudta beszélni Icával Hippolütoszt....

Ica: Azt a felismerést kaptam, hogy a bűntudat hiába elég erős probléma, mégis nagyon gyorsan ki lehet szedni. A bűntudat kitisztázás nem a legfárasztóbb gyakorlat, de nagyon sok év problémáit ki tudja tisztázni. Nagyon elégedettséget és büszkeséget okoz nekem az, hogy ti már nem vagytok szívathatóak. Bizonyos vitákba nem fogtok már belemenni, máskor pedig egy olyan bizonyosság és öntudat lesz bennetek, amivel sokkal könnyebb lesz majd élni az életeteket és járni az utatokat, mint korábban.

Feri bűntudat-kitisztázó gyakorlata

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.19 23:02)

.
Kulcsmondatunk a következő: Nem csináltam semmi rosszat, mégis én vagyok a hibás!

Ez az érzés egész életemben, ismétlődő mintázatként jelent meg, sőt már óvodás koromban is jelen volt. Ahogy Ica végigkérdezgette, az első időpont, amikor már nem éreztem, hogy hibás lennék, az a fogantatásom előtt két héttel történt. A fogantatás
után három héttel viszont már hibásnak éreztem magamat.

Tudjuk azt, hogy apámnak nem vér szerinti gyereke vagyok, hanem anyukám házasságon kívüli kapcsolatából születtem.

Édesanyám - valószínűleg - két héttel a fogantatásom után jött rá, hogy törvénytelen kapcsolatának gyümölcse lesz. Így hát kétségbeesett, és ilyesmit gondolhatott: Nem szabad kiderülnie, hogy becsúszott egy hiba. A magzatban tehát ebben a pillanatban okkal születhetett meg benne az a - egyébként téves - felismerés, hogy én vagyok a hiba!
Innentől kezdve ez a felismerés az egész életemet befolyásolta, és egész életemben féltem, sőt félek attól, hogy hibáznék. Hiszen ha hibázok, akkor olyan fájdalmat fogok okozni másoknak, mint annak idején az anyukámnak, akinek faluhelyen együtt kellett élnie azzal, hogy nyílt titok az ő házasságon kívüli gyereke.

Ekkor Ica egymás után beleállított a két magzat energiájába: az egy- és a háromhetes gyerekekébe. Az első esetben még csupa kellemes érzésem van: mindent meg tudok csinálni, öröm, motiváltság, erő, energia, céltudatosság.

Ezzel szemben a három hetes magzat már hibásnak, reménytelennek érzi magát, és fél is attól, hogy ismét hibázni fog. Azt mondja a két hetesnek: "Minek jöttél te ide, mit akarsz? Mekkora hülyeséget csináltál! Én vagyok szarban miattad! Milyen önző vagy, szenvedést okozol nekem és anyámnak is! Nem gondoltál anyánkra, nézd meg, mit csináltál! Anyám nem is örül nekem, nem szeret, te ott vigyorogsz, és nekem kell elvinni a balhét...!"

Most ismét beleállok annak a magzatnak az energiájába, akinek még semmi baja nincs. Ő ezt mondja a másiknak: "Én vagyok a hibás? Én nem akartam hibázni, jöttem, mert hívtak! Miért lennék én a hibás? Nem tettem semmi rosszat! Össze vagyok kavarodva, nem egészen értem."

A másik közben idővel megy össze.
Újra a korábbi: "Nekem ez a dogom, nekem feladatokat meg kell csinálnom, én ezzel jöttem ide. Miért mondod, hogy én vagyok a hibás, amikor hívtak, és jöttem. Ez miért hiba? Nem csináltam semmi rosszat, de te mégis hibáztatsz! Nem is értem, miért hibáztatsz."

- "Mit nem értesz ezen? Szarban vagyunk, kész! Hogy lehet, hogy te mindent tudsz, és mégse gondoltál arra, hogy itt hibázhatsz?"

- "Erre tényleg nem gondoltam, de hát ez nem is volt kérdés. Hiszen engem hívtak! Nyilván akkor hívnak, hogyha szükség van rám! Hogy lehet, hogy nem kellek, mikor szükség van rám?!"
folytatás a hozzászólásban!

Re: Feri bűntudat-kitisztázó gyakorlata

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.19 23:03)

- "Hát úgy, hogy anyámnak baja lesz abból, hogy én jövök és leszek, és nekem most rossz. Nem gondoltál arra, hogy anyámnak baja lesz abból, hogy létezek." - Ez az én nem is hallja azt, amit a másik mond.

- A kéthetes magzatnak ekkor megmondja Ica, hogy a háromhetes süketnek látszik, mert nem hallja, amit mond neki... most a kéthetes - Ica kérésére - elmagyarázza a másiknak, a szemébe néz, és elmagyarázza, hogy mi az igazság. Hiszen a másik nem érti... A másik szemébe néz. "Hívtak, tehát jöttem, mert valami miatt szükség volt rám. Hívtak! Nem tehettem mást. Van nálam egy lista, hogy miket kell tennem. Itt a lista, nézd! Meg kell ezeket a dolgokat tennem, és hét ehhez léteznem kell. Mindezt csak én tudom megcsinálni. Neked is tudnod kell, hogy ezekre én képes vagyok, akkor is!

(A magzati bűntudat egyik oka az, hogy a magzat Isten helyett egy emberben kezd bízni. Itt is ezt láthatjuk. - Ica)

A kéthetes magzat így folytatja: "Ezt akkor is meg kell csinálni, ha anyámnak nem tetszik."
A háromhetes végre kezdi érteni a dolgokat. Hagyunk neki időt, hogy tudatosuljon benne mindez. Egy egész napot hagyunk neki...

- "Tehát azt mondod tehát, hogy ezt meg kell csinálni, sőt lehet, hogy csak így lehet megcsinálni... most már értem, hogy ezt a feladatot csak így lehet megoldani. Semmi sem történik véletlenül. Mert volt választási lehetőségem. Háromkilós babák haltak meg
hasmenésben, de én, a magam egy-másfél kilójával megmaradtam. Elfogadom ezt a feladatot."


- "Végre felfogtad az agyaddal, hogy mi van! Végre megértetted, hogy én azért jöttem ide, mert nem történt tévedés, ezeket a feladatokat így lehet megoldani. Értsd már meg, beleverem a fejedbe, hogy ezt csak így lehet megoldani. Én értem, hogy te félsz, és
szereted az édesanyádat, és magadra vetted az ő gondolatát. De hát nem te vagy a hiba, ő hibázott. Te a része vagy egy tökéletes tervnek. Nagyon fontos feladataid vannak, amiket mindenképpen meg kell csinálni, és meg is tudod őket csinálni. Értsd meg, hogy nem vagy hibás, ezért jöttem, erre szükség van, ezt meg kell csinálni. Vedd már észre, hogy hibátlan és tiszta lény vagy."
Most a kéthetes magzat csak ott áll, árad belőle a hibátlanságának tiszta fénye, át a másik magzatra. "Tudd, hogy te hibátlan vagy, akkor is, amikor megszületsz, amikor tíz-, húsz-, százéves leszel. Van egy listám, az ebben foglaltakat csak így lehet megcsinálni. Még akkor is, hogyha anyánk nem így gondolja, tudd, hogy így van!"

-"Köszönöm. Elfogadom és megcsinálom. Bocsánatot kérek azért, amit gondoltam rólad. Ha ez azért történt így, mert ezt csak én, csak így tudom megcsinálni, akkor elfogadom. Köszönöm, hogy ezt elmondtad nekem. Nagyon sajnálom, hogy én ezt nem láttam korábban. Ne haragudj rám, hogy ekkora erővel hatott rám édesanyám kétségbeesése, hogy eltérített attól, amit te még tudsz. Köszönöm, hogy te emlékeztettél erre. Már nem tartalak hibásnak. Köszönöm!"

- "Végre, hogy megértetted, hogy nem véletlen az egész, nem véletlen, hogy jöttem, nem hiba, hogy jöttem. Örülök, hogy most már te is látod. Köszönöm, hogy most már nem hibáztatsz és megértetted, hogy ez így történt."

- Most a háromhetes magzat pozíciójába állok, és engedem, ahogy édesanyám és a kéthetes magzat találkozzanak és elbeszélgessenek egymással. Ica arra kér hogy kezdjem észrevennie ezt az egészet. A magzat elmondja az anyámnak, hogy csak így
lehetett megoldani az ő örömét, boldogságát, hisz apámtól nem lehetett gyermeke és mind ketten vágytak rá! Az anyuka kezdi megérteni, hogy mindez nem őellene történt, és ő már nem hibáztatja azt a magzatot. Ők ketten örülnek egymásnak, anya
már nem haragszik. Mindketten egyetértésben vannak, nincs közöttük többé fal.
folytatás a hozzászólásban!

Re: Re: Feri bűntudat-kitisztázó gyakorlata

(Ica - SZI Akadémia, 2015.01.19 23:04)

A kis lélek most elköszön anyukámtól, és idejön hozzám, a háromhetes magzathoz. Utóbbi ezt mondja:" Most már nem haragszom rád, értem, hogy mindez csak így tudott történni. Sokkal jobb nekem így, hogy már nem vagyok abban a tudatban, hogy hibás lennék.

Köszönöm ezt az információt neked, köszönöm, hogy megkaptam. Szükségem volt rá."

Most becsukom a szememet, és gondolatban megöleljük egymást a kéthetes magzattal. Engedem, hogy az ő formája lehulljon, s engedem, hogy az ő őszinte, tiszta lelki energiája belém áramoljon, hogy feltöltse a sejtjeimet, a sejt-közötti tereket, az összes
szervrendszeremet és energiahálózatomat. Feltölt a bőrömig, sőt a bőrömön túl lévő energiateret is.

Most, mint ötvenegy éves férfi gondolatban odalépek a háromhetes magzathoz, s biztatom: "Minden jól történt, ezeket a hibákat meg kellett csinálni. Nem vagy hibás, mindennek így kellett történnie." A kis magzat felnövekszik, egészen 51 éves koráig, ebben a tudatban, hogy minden rendben van már. Máris egy másik energiában van. Gondolatban újra eggyé válunk, ő kitölt és feltölt engem. Most már ezzel az új energiával élhetem az életemet.

Nem volt tehát hiba, amit hibának tartottam. Nem vagyok hibás!

Ica azt kérdezi, mi történne, ha megint megjelenne a félelem, hogy "nehogy én legyek a hibás."

Úgy érzem, ez a félelem okafogyottá vált. Nem vagyok hibás. Nincs már meg az a bűntudatom, ami kéthetes koromban jelent meg. Nem kell félnem, az a hullám, aminek még ki kell futnia, kifut.

A bűntudat helyére egy egész-érzés került. Úgy érzem, hogy új, tiszta lapot kaptam.

A Jóisten valószínűleg csak így tudta megoldani, hogy egyáltalán gyereke legyen anyádnak, de főleg, hogy te legyél az.