Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Teremtés nem indulhat hiányból.

 >>> ugrás a hozzászólásokhoz

Az egyik legerősebb teremtő rezgés a hála állapota.

A legegyszerűbb módja, hogy ebbe az állapotba kerüljünk, ha leírjuk, hogy miért is vagyunk hálásak.

Itt is fontos, az őszinteség.

Ne azt írd le, amiért úgy gondolod, hogy hálásnak kellene lenned, hanem ami miatt igazán hálás vagy.

Pl nekem van 3 lányom. Mindegyik miatt érzehetnék hálát, de ha erről írnék listát, akkor inkább azt említeném meg, hogy az első gyermekem születésénél oly sokat hallottam rendellenességel születő babákról, hogy amikor  megszületett az első lányom és az orvos mondta, gratulálok Önnek egy egészséges kislánya születt, az első kérdésem az volt: komolyan?

Ott én nagyon hálás voltam, hogy egészséges a babám:).

Ha összeszeded, miért is érzel hálát, akkor ez automatikusan elindítja benned a hála érzetét, ezzel együtt egy emelkedett állapotba kerülsz.

Még egy nagyon fontos: minden érzethez tartozik a fejünkben egy pillanatkép: ha még ezt melléírod a történetednek, akkor még erősebb és gyorsabban feltörő a hála érzete.

Lentebb kezd el írni és olvasd el másokét is. És egyből bekerülsz egy teremtő állapotból, amiből számodra elégedettséget hozó teremtéseid lesznek. Ehhez az állapothoz legtöbbször még az ALÁZAT érzete is társul.

Ez azért fontos, mert alázatos állapotban "nem szállunk el", hanem megfontolt teremtéseink lesznek,

Ha mégis túl lelkesednénk "beborítaná az agyunkat a lila köd", nagyon egyszerű dolgunk van: csak annyit mondjunk magunknak: ALÁZAT!, s majd meglásd mi történik!

A listád legértékesebb gondolatait:  legalább 5-7, írd be a noteszdba és minden nap kezd így a napot, BŐSÉGBŐL.

Én még esténként, vagy vezetés közben szoktam átgondolni, hogy aznap, ill a héten, mely volt az az egy dolog, amiért erős hálát érzek.

Pillanatok alatt kerülök a Hála és ezzel együtt egy folyamatos BOLDOGSÁG állapotába.

 .

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dpkgabi@gmail.com

(Gabi, 2012.07.28 15:45)

Hálás vagyok : Olyan ismerőseim vannak, akik segítenek, önzetlenek vagycsak jókor vannak jó helyen. Tanulhatok tőlük, figyelhetem Őket. Hálás vagyok, hogy nemcsak éreztem a bajt, hanem mertem szembenézni vele, mertem választani, tudtam változtatmi, ezzel látom az igazán fontos emberek szemében az örömöt, a figyelést a szeretetet. Hálás vagyok, hogy hallhattam Dr.Popper Pétert életében. Magával ragadó volt. hallhattam az élők közül Bagdy Emőkét, Feri Atyát, Vekerdy Tamást, Csernus Imrét. Hálás vagyok , hogy képes vagyok és szeretek tanulni, továbbadni a tudást, megismertetni a gyerekeimmel . Hálás vagyok, hogy BESZÉLGETEK a gyerekeimmel., vannak társaim, akik büszkék rám. Hálás vagyok, hogy Zabolán a Csángó Múzeum létrehozójának Anyukájával, Erzsike nénivel beszélgetve első kézből tudhattuk meg a csángók életét, kultúráját. Minden nap , mindenkiben akivel kapcsolatba kerülök keresem a jót, amiért hálás tudok lenni. Mindenki megérdemli a hála érzést !

Hála és Alázat..

(Betty, 2012.07.22 09:02)

Elsősorban rettentően hálás vagyok a családomért. Anyukámnak és Apukámnak, hogy tudásuk legjavát nyújtva felneveltek. Lehet hogy nem volt tökéletes, de az ő énük benne volt! ettől is lettem én-- én!
Ezen kívül hálás vagyok azért hogy valamiféle külső-belső indíttatásból elindultam egy olyan úton, amely segíti tudatosságom fejlődését, hogy még jobban ÉN lehessek!
Hálás vagyok, hogy megismerkedtem a Moksával, ezen keresztül pedig Ica Szi Akadémiájával, mert bízom benne hogy ezek együttesen segítenek nekem elérni életem céljait!
HÁlás vagyok még, hogy van egy kutyám, akit imádok. Van egy házam, vannak ruháim, és van mit ennem..
Üdv mindenkinek!

Halas gondolatok

(Melinda, 2012.07.22 08:49)

Halas vagyok amiert az anyukam egeszseges, mivel messze elunk egymastol ezert tenyleg igazan halas vagyok hogy nem kell emiatt aggodnom. Azert vagyok nagyon halas amiert a noverem a masodik mutete ota mar tobb eve jol van es nincs szukseg tovabbi mutetre. Nagyon koszonom, nagyon nagyon. Halas vagyok hogy egy szereto parom van es egy nagyon jo kapcsolatba elek. Halas vagyok a penzert amit megkeresek. Halas vagyok a mai napert, vasarnap hogy szabadnapom van es hogy gyonyoru az ido, egyutt tolthetem a ferjemmel ezt a csodalatos napot. Koszonom.

Hála lista

(Anna, 2011.04.26 19:15)

Hálás vagyok minden képességemért, mert a segítségükkel jutottam el ide ahol most vagyok, a segítségükkel teremtettem meg mindent ami körül vesz, a segítségükkel tudtam adni másoknak, segíteni másokat.6762 Sándorfalva Csikójárás dűlő 28.

(Schmidt Károly, 2011.04.25 19:33)

Itt és "MOST" tiszta szívemből azokról fogok írni, amelyekért igazán HÁLÁS vagyok. Ha a következőkben leírtakra gondolok, akkor egy bizsergés járja át a testemet, tehát ez jóval több annál, minthogy csak hálásnak kell, vagy kellene lennem.
1./ VÉGTELENÜL HÁLÁS VAGYOK A TEREMTŐMNEK, A VÉGTELEN SZELLEMEMNEK, AZ UNIVERZUMOMNAK azért, hogy megszülethettem és lett alkalmam megtapasztalnom fizikai létemben a RÉGI ÉN.-em és - a még nem teljesnek mondható - ÚJ ÉN-em közötti különbséget. Igaz, hogy ez az ÚJ ÉN-em meglehetősen fiatal, csupán csak fél éves, de a jelenlegi ÉN-em nem érti, hogy hogyan lehetett nekem egyáltalán RÉGI ÉN-em is.
2./ Ugyancsak NEKIK vagyok hálás azért, hogy olyan társat adtak nekem, aki a RÉGI ÉN-em ellenére végig kitartott mellettem, s amit megérteni sem tudok, hogy hogyan is volt erre képes.
3./ Őszinte hálával tartozom a FELESÉGEMNEK a kitartásáért, azért az áldozatért, amit értem tett. Visszagondolva a múltamra, nyugodt lelkiismerettel elhagyhatott volna.
4./ Hálás vagyok, hogy van két gyermekem, s vannak unokáim.
5./ Hálás vagyok, hogy kaptam segítőkészséget.
6./ Hálás vagyok, hogy kaptam önszorgalmat.
7./ Hálás vagyok, hogy kaptam becsületességet.
8./ Hálás vagyok azért, hogy zene szeretetén túl kaptam "amatőr zeneszerzői képességet" és több saját CD lemezt készíthettem zenével és szöveggel.
9./ Hálás vagyok azért, hogy némi költői vénával is megáldottak. Írtam már jó néhány verset. A családtagjaimat versbe foglalt sorokkal szoktam köszönteni különböző alkalmakkor, de más jellegű, szeretettel, boldogsággal, spiritualitással kapcsolatos verseket is írtam. Mostanában pedig azzal foglalkozom, hogy az elolvasott könyvek tartalmát rímekbe faragom saját magam szórakoztatására, amely mostanában a legjobb kikapcsolódást jelenti számomra.

egyik gyerekkori képem a hála beindításához

(Anna, 2011.04.25 14:36)

Én most azért vagyok a legjobban hálás, hogy ezt az emlékedet leírtad, és bennem felkeltette a reményt, hogy én is lehetek egy ilyen Mamája a kislány unokámnak. Mert fontos a minta, a példa.

egyik gyerekkori képem a hála beindításához

(Ica - SZI Akadémia, 2011.04.25 08:47)

Amikor kicsi voltam, sokat voltam a nagymamánál, akit nagyon szerettem és Ő is engem.
Van egy kép, ha arra gondolok, leginkább nem marad száraz a szemem.
Kicsi vagyok és mama valamit ad nekem. Mind ketten állunk, csak Ő egy kicsit lehajol hozzám, a szemembe néz, amiben látom magam, a kicsi kezem kinyújtva felé és érzem az Ő melegségét, szeretetét és átadja nekem azt a valamit. Én ennek örülök.

És itt jön egy pillanat, mely elérzékenyít: megfordítom a kép nézőpontját és a mama szemén keresztül figyelem a kicsi Icát. Közben látom a napbarnított ráncos kezet, mely nyújtja a kis unoka fele azt a valamit.
Eközben megérzem a nagymamám teljesen elfogadó szeretetét, aki nem bírál, nem véleményez, csak SZERET engem, úgy ahogy vagyok, csak azért mert létezem és érzem a háláját is, hogy én vagyok.
Ehhez a pillanatképem: én vagyok a mama és nézem a kis Icát.

Mai napon a legerősebb hálát azért érzem...

(Ica - SZI Akadémia, 2011.04.25 08:36)

Az utóbbi időben több olyan tréninget tartottam, ahol olyan magasra emelkedett a csoport rezgése, hogy ezt átérezve én magam is öröm, boldogság, szeretet rezgésébe kerültem.
E mellett a hallgatóim egyre többen végeznek önállóan és párban is gyakorlatokat, melynek számukra is látványos eredményei vannak.
Ezzel megvalósulni látszik a misszióm, mely egy meditáció során érkezett hozzám egy látomás formájában: mégpedig az Univerzumban lévő energia besűrűsödésék oldása, azáltal, hogy itt lent a Földön oldjuk az érzelmi blokkjainkat a konfliktusaink által.

Szóval, ez nagy HÁLÁT generál bennem. Hogy ezt erősen érezzem, elég ha a szemeiteket felidézem a tréningjeimről.