Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Téma: ÁTOK szóró körlevelek – köze nincs ahhoz, amit tartalmaz!

Nevem Szabó Ilona és azért írok Neked, mert rajta voltál velem együtt egy olyan nyílt körlevélen, melyet félelem alapú szándék vezérelt.

 
Szerkesztettem ezekre a levelekre egy olyan válaszlevelet, melyet felajánlok Neked is használatra, ha szükséged lenne rá.
Nyelvezete nem bántó, köszönhető ez a SZI Kommunikációs elemeknek, mely eszközként használja az ERŐSZAKMENTES Kommunikációt.
 

Íme a válasz a megfélemlítő körlevelekre:

 

„Kedves Mindenki!
 
Amikor ilyen levelet olvasok, mint amit kaptam, elkeseredés és szomorúság van bennem, mert egy ilyen szép történettel meg lehet nyitni a szíveket, majd egy hirtelen fenyegetést bele téve: "ha nem küldöm tovább, meghalok, leszárad valamely testrészem, soha nem lehetek szerelmes, minden vagyonom elveszhet, stb...."
Ez bennem még régebben félelmet keltett.
Ma már tudom, hogy pont ezt használja ki az, aki elindította.
Ír egy szép történetet, amit felhasznál arra, hogy megnyissa a szíved, majd ezen keresztül manipulál be, hogy küldd tovább a levelet. IGYEKEZVE A BŰNTUDATOT FELKELTENI BENNED, HOGY BEINDÍTSON NÁLAD EGY KÜLÖN PROGRAMOT, MISZERINT NEM ÉRDEMLED MEG AZT, AMID VAN. HA MEG NEM ÉRDEMLED MEG ÉS MÉGIS VAN, AKKOR VEZEKLÉSRE SZÓLÍT FEL vagy csak egyszerűen felkínálja annak a babonának az elfogadását, hogy ha nem küldöd tovább, akkor bizony jaj neked.
A lényege az ilyen fajta levélnek, hogy félelmet keltsen, majd tényleg tovább küldd.
Ezzel nem teszel mást, mint másban is félelmet keltesz, majd ő is félelemből tovább küldi... Szó nincs már szeretetről, csak a félelemről..... Egyetlen egy céllal, hogy számtalan kör e-mail fusson a rendszeren és lassabb legyen a levélforgalom. Ez logikusan végig gondolva érthetővé válik. Ez amellett, hogy babonakeltés, melyet elég veszélyesnek tartok, önprogramozás szempontjából egy program VÍRUS is. Csalódottság van bennem, hogy emberek nem látják át, hogy ez az egész arról szól, hogy a nagy rendszer lassítva legyen.
Sajnálom, hogy ezek a levelek, nem azért lesznek továbbküldve, mert jót akarnak másoknak, hanem félelemből. Nekem fontos a tiszta és őszinte kapcsolat a szeretet és a barátság.

Ezért, ha jókívánságot szeretnél nekem küldeni, kérlek, hívj fel, mondd el nekem, vagy csak egy nekem szóló mailt küldj, amiből tudom, hogy tényleg őszintén jutottam eszedbe.
Köszönöm és kívánom, hogy ezt a levelet a szíveddel értsd meg.

Nem haragszom senkire, aki félelemből továbbított ilyen leveleket nekem. Sőt, elmondom neked, hogy én is tettem ezt sokáig...
Ha egyre többen merünk kilépni a félelem MÁTRIX-ából, akkor gyorsabban tudnánk letölteni a leveleinket”.
 

Nagyon szép napot kívánok Neked!

Ica
 
Ui1: Amikor kör e-maileket kapok és nagyon durva ÁTOK / babona keltés van benne, akkor a fenti levelet küldöm tovább, de nemcsak annak, aki küldte, hanem annak is, akik még megkapták a levelet.
Szinte kivétel nélkül kapok tőlük --  még ismeretlenül is válaszokat, ahol megköszönik, hogy így összefoglaltam, és kívánják ezt a levelet majd ők is hasznosítani.
Van, aki arról számol be, hogy Ő pont így érez, csak nem akar megsérteni senkit, ezért bízik benne, hogy hamarosan eljut az ismerőseihez valami kerülő úton.
 

Ui2: Hasonló megoldásokat még itt találhatsz: www.sziakademia.hu

Ha úgy gondolod, hogy az alábbi levél segítene ismerőseidnek, akkor kérlek, másold ki vagy csak a linket küldd el nekik.
>>> 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tomasskovics2@gmail.com

(Anikó, 2012.08.18 01:12)

Kedves Ilona!

Köszönet a kiválóan, pontosan és nagyon találóan megfogalmazott levélért, amelyet ma felhasználtam, azaz csatoltam (a forrás megjelölésével) egy fenyegető hoaxra írt válaszomhoz. Remélem, a címzettek is bevetik majd, ezáltal is csökkentve a félelemből továbbküldött levelek, így a neheztelő ismerősök, barátok számát.
Köszönettel és üdvözlettel,

Anikó

en ezt szoktam elkuldeni

(Zsuzsi, 2011.10.17 21:14)

"VÉDD ISMERŐSEID E-MAIL CÍMÉT!
Először is arra kérlek, hogy ha továbbítasz bármilyen levelet, előtte töröld ki a levélben szereplő összes e-mail címet, hogy ne keringjenek az interneten a spamküldők örömére.

Ha több embernek küldesz levelet, használd a titkos másolat lehetőséget! Így nem eshet meg, hogy ismerőseid címét olyanok is megismerik, akiknek ők nem akarták megadni.
Köszönet érte!"

Nyíregyháza

(Gregor Ágnes, 2010.11.23 20:37)

Szia!
Én kitörlöm azt a részt ami fenyegetés és rossz kívánság. E nélkül küldöm tovább. Remélem ez is jó megoldás.

Köszönet!!

(Szénásiné ANi, 2009.03.22 20:16)

Ilike, a jó Isten áldjon meg mind a két kezével és nagyon sűrűn, nemcsak ezért a csodálatos tanításért, hanem általában is!!

Sok-sok szeretettel: ANi Győrből.

parniczky@hotmail.com

(Párniczky István, 2009.03.15 17:37)

Kedves Ica!

Nagyon köszönöm észrevételed, és biztos vagyok benne, hogy van realitása annak, amit leírtál.
Mindannyian kapunk nagyon sok nemkívánatos levelet, és szerintem ezek java része a kukában végzi, hiszen ott a helyük.

DE!

Vannak olyan e-mailek is, melyek talán "megérnek egy misét".
Ha már észrevesszük a picike fenyegetést a levél végén, akkor vegyük észre a lényeget is a levélben, amiért szerintem létrejött.
Vannak örök érvényű dolgok, mint család, barátság, az egymás iránti tolerancia, és még sorolhatnám. Van az úgy bizony, hogy a rohanó mindennapokban elfeledkezik róla az ember fia, vagy lánya.És bizony az is előfordul, hogy súlyos árat fizet érte.Aki már átélt ilyet, az talán szeretné, ha a barátai, ismerősei nem esnének bele ebbe a hibába.

Mindazonáltal egyet értek Veled, hogy aki a fenyegetést érzi, és emiatt továbbítja, az NE tegye, de aki meglátja a lényeget, és bízik benne, hogy más is észreveszi, az nyugodtan küldje el, ha úgy akarja.Hiszen az Internet kapacitásának, még 10%-át sem teszi ki a levelezés.Ettől nem lesz lassabb egy gép sem.

Már meg nem mondom, melyik könyvben olvastam, abban sem vagyok biztos, hogy jól idézem, de a lényege ez volt:
"Mindent szabad, csak félni nem! A félelem megmételyezi a lelket."


Üdvözlettel:

Párniczky István

vf111@freemail.hu

(Feri, 2008.10.07 23:28)

Kedves Ilona!
Hozzám is eljutott az átokszóró levelekre írt válaszod, javaslatod! Nagyon köszönöm és egy jó ötletet adtál hozzá! Én sem szeretem az ilyen leveleket, ezért vagy nem küldtem tovább, (és még élek) vagy ha szimpatikus volt a tartalma úgy küldtem el, hogy letöröltem a végét!
Az ötletedet felhasználva ezentúl átszerkesztem az átkokat dicséretté vagy csak jó kívánságokká! Amelyiket nem tudom, de érdemesnek tartom a továbbküldésre a következő kiegészítéssel küldöm el: Kedves Barátom! Ez a levél szép és értékes gondolatokat tartalmaz, de a készítője félműveltsége miatt a tovább küldés érdekében fenyegetéseket írt, dicséretek helyett! Sokkal szívesebben olvasunk szép és pozitív dolgokat! Ezért kérlek, ha tudod szerkeszd át, és úgy küld tovább! Én nem találtam meg hozzá a megfelelő programot.
Üdv:Feri

klari@hcs.hu

(Szabó Klári, 2008.10.07 12:07)

Kedves Ica,
mi a legelső Hamer-szemináriumon találkoztunk. Én az ilyen lánc-leveleket nem küldöm tovább. Akik küldik nekem nem értik miért dobom el magamtól a szerencsét miért nem adok esélyt hogy valami jó történjen velem? Hiába mondom hogy nem akarhat jót nekem aki ha nem teljesítem a feltételeket "elátkoz", még ha "angyalbőrbe" bújik akkor sem. Örülök a levelednek és köszönöm hogy megfogalmaztad, a szívemből szóltál! Üdvözlettel Szabóné, Klári

sziakademia@gmail.com

(Szabó Ilona, 2008.10.03 16:37)

Kedves János!

Köszönöm a kis "gallér" igazítást.
Rámfér, mert néha igen gyűrött tud lenni.

További szép napot kívánok neked!

Szabó Ilona

sziakademia@gmail.com

(Szabó Ilona, 2008.10.03 16:34)

Kedves Etelka, Irén és Melinda!
Örülök, ha segített a levelem.
Fontos a céljain elérése tekintetében, hogy az érzelmi szintünk magasan legyen. Ha valami miatt még sem elég magas, akkor megfélemlíthetőek vagyunk.
Ha kerüljük ezeket a helyzeteket, akkor egyre erősebbek leszünk, főleg, ha tudatosasn rásegítünk.
Erre ajánlom a "mini teremtő gyakorlatot érzelmekre". Ezt az "automatikus teremtés..." menüben megtaláljátok.
Legyen nagyon szép napotok!
Ica

Marosvasarhely - Erdely

(Melinda, 2008.10.03 15:12)

Orvendek, hogy erore kapta ezek a felhivasok. Kulonbozo stilusban es kulonbozo megkozelitesben kezdenek jelentkezni.
Sokszor az ember azert kuldi tovabb az ilyen leveleket, mert tartalmaznak pozitiv allitasokat is, de az en szemszogombol mindent torol, amikor a vegen ott a fenyegetes. Ha az ember valamit kuld, kuldje szeretettel, elvarasok nelkul es ami a legfontosobb POZITIV TARTALOMMAL. EROSITENI KELL A POZITIV DOLGOKAT, hogy megszunjon a rossz. Termeljuk a jot a szepet, a kellemeset, az epito jellegut. Szerintem lehet tanitani, informaciot atadni, de mindeniknek FELTETLENUL az kell legyen a celja, hogy jot tegyen es oromot okozzon. Ha ez cseng ki belole, az az igazi ertek. Isten es ember elott bun az atkozodas. Bizzuk a masik szemelyre, hogy mit tesz. Mert ha egy jo dolog, keretlenul, megfelemlites nelkul is tovabbkuldi.
Valahogy ilyen megkozelitesbol kellene egy levelet szerkeszteni es feltenni az Internetre, vagy elkuldeni minel tobb embernek. Ahhoz, hogy az atkozodas megszunjon idore van szukseg. A felelem egy eros erzes. Nehez lekuzdeni. Ha egyaltalan valaki kuzdeni akar ellene. De el kell inditani valahogy a folyamatot.
Koszonom es minden jot kivanok.

enthuzia@freemail.hu

(Sexty János, 2008.10.03 00:32)

Szervusz Ica, örömmel olvastam a kezdeményezésedet. Szivből egyetértek, bár még nem kaptam olyat, amitől félelem vett elő, de néha a szép képsorozatokkal körített írásokat is időrablónak tartom, főleg, ha a mellékelt szöveggel nem is értek egyet, mert például általam túlhaladott, mondjuk túl érzelgős. A rendszer lassítását a nem megfélemlítőek is megteszik.
Az általad megszerkesztett válaszlevélben van egy helyesírási hiba : a "küld" szót több helyen felszólító módban használod, és úgy két d-vel írandó, tehát "küldd".
Mivel a lényeget tekintve nagyon helyénvaló az egész, remélem nem haragszol meg a kis helyreigazításért, vedd úgy, mintha egy számodra láthatatlan kis eltérést, például a begyűrődött gallérodat szeretetből megigazítottam volna.
Üdvözöl Sexty János

Győr

(Kiss Etelka, 2008.10.02 00:17)

Nagyon jó Ica, hogy ezt a levelet feltetted!
Gyorsan is körbe küldtem az ismerőseimnek, és csak, hogy tudd már többen visszajeleztek, hogy köszönik, met már tele van a hócipőjük az "ÁTOK SZÓRÓ" levelekkel.
További eredményeket kívánok neked. És regisztráltam a hírlevélre is.
K. Etus

Debrecen

(Dr. Szabó Irén, 2008.10.01 22:22)

Sajnos én már kaptam olyan "fenyegetős" üzenetet, ami után tényleg rossz dolgok történtek velem. Nem tudtam 6 percen belül tovább küldeni az üzenetet... Átírtam a végét, és egy egészen barátságos, jót akaró üzenetet küldtem szét. Volt, aki még így is visszautasított, és kérte, hogy töröljem őt az e-mail listámról. Mi lett volna, ha az eredeti üzenetet kapja meg???