Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Az érzelmeknek van egy görbéje, amit lentebb láthatsz.

Elkezdődnek a semmiben, ívelnek felfele, majd van egy csúcspontjuk és a végén, mikor ki/megélték saját magukat - úgy is mondhatnám, hogy beteljesítették sorsukat - akkor eltűnnek újra a semmibe. A görbe íve változó lehet.

 

Kép

Közel mindennel így van ez.

Az életünk is ilyen, a kapcsolataink is, csak kinek mikor fejeződik be, ebben az életében vagy egy másikban.

 

Amikor találkozunk egy érzelemmel, ha az fáj vagy nem tetszik, akkor azonnal el szeretnénk nyomni vagy menekülünk előle.

Az ÉRZELEM meg nem nem tudja magát megélni. 

Aki ismer, az tudja, hogy a példáim elég szélsőségesek, de kérlek, nézd ezt el nekem, mert így talán jobban megérted.

Szóval a meg nem élt érzelem olyan, mintha menned kellene a mosdóba, egyszer csak rád tör az érzés a semmiből. Bemész a mosdóba, elkezdenéd és csengetnek, vagy ordít a gyerek, hogy eltört a keze és nem tudod befejezni. Abba hagyod, de még el sem kezdted. (tehát jött az inger, ívelt felfele és mielőtt megélhette volna saját magát - az lett volna a nagy dolog - abba kellett hagyni). Egy ideig el is múlik, de aztán megint rád tör.

Nem akarlak ezzel fárasztani, de képzeld el ezt még egy párszor.... és a végén a hasadban lévő dolog nagyon ki akar jönni és egyre nagyobb erőfeszítés azt visszatartani....

Így vannak az érzelmek is. Ha elmenekülünk előle, újra és újra visszajön, csak egyre erősebben kell, hogy megmutassa saját magát és a végén nincs mese, szembe kell vele nézni.

Mielőtt leírom a megoldást, visszatérek az érzelmek erősségének a bekalibrálására, de még így is külön kell a negatív érzések közül kezelni a félelmet, szorongást és a pánikot.

Negatív érzések feloldása "szembenézéssel", kivéve a félelmet, szorongást és a pánikot!

Mielőtt elkezded, egy 1-től 10-es skálán kalibráld be!

>>> mutasd hogyan

Az 5-ös nagyságig - ha nincs túl nagy bátorságod, akkor is - aránylag könnyű lesz vele szembenézni.

A friss negatív érzésekkel úgy tudsz szembenézni, hogy amikor jön, akkor nem tereled el róla  figyelmedet.

Például történik valami és Te szégyelled magad, akkor ne fordíts hátat a dolognak, hanem maradj benne. Konstatáld, hogy most szégyelled magad és emellett fogadd is el! Mondd azt, hogy "Teljesen rendben van, hogy most én így érzem magam. Megadom magam ennek az érzésnek. Nem direkt tettem, hogy ezt érzem, de most ez van."

Tolle is azt mondja:

”Ha pedig történetesen semmit sem tehetsz, akkor nézz szembe azzal, ami van, és mondd: „Nos ebben a pillanatban ez van. Választhatok: vagy elfogadom, vagy nyomorultul érzem magam.”.” - Eckhart Tolle - Új Föld

Figyeld és vedd észre, hogy mi történik az érzelemmel! Miután az érzelem megélte saját magát, szépen tovaillan és nyoma sem marad.

Ha 5-östől erősebb az érzelem vagy félelem, szorongás, esetleg pánik van bennünk, akkor erre a TÜKÖR gyakorlatot vagy a HO'OPONOPONO szeretet gyakorlatot ajánlom.

Itt szólítsd azt a RÉSZED, amelyiknek ezek az érzései vannak.

Pl: "Szólítom azt a részemet, amelyik retteg / fél / pánikban érzi magát  vagy ilyen erős szégyen / elkeseredés / bánat stb, érzete van." -  és azzal dolgozz.

Pániknál, azonnali gyors megoldást tud hozni, az >>> EFT félelemre c. gyakorlat!

 

>>> HO'OPONOPONO gyakorlat
 

>>> TÜKÖR gyakorlat

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pánik

(Erika, 2017.11.16 18:38)

A pánikkal mit kezdjek?

Ismeretlen probléma oldása

(Kútvölgyi László, 2013.09.11 01:09)

A HO'OPONOPONO gyakorlatot kipróbáltam. Először nehézkesen indult, mivel egyedül csináltam , úgy néz ki, elég jól sikerült. Elég összetett problémával álltam szemben. Nagyon sokat enyhített, majd még megismétlem.

ujjnedr@t-online.hu

(Anyu, 2010.04.30 14:54)

ha a Mutasd a bőség hozzám.....-ra kattintassz,egy érdekes tréningről olvashatsz. Nem azért,hogy ajánlom,csak érdekes,hogyan védekezünk az alacsony önbecsülés miatt. Ez az egész nagyon érdekes.
Erika

köszönöm

(Pankó Annamari, 2010.04.22 19:26)

Szia Ica!
Csak meg szeretném köszönni a hírleveleket,amiket küldtél!Nagyon sajnálom,hogy a szoboszlói titok klubb nem jött össze,jó lett volna,de szerencsére Debrecenbe még lesz alkalmam elmenni.Minden eddigi segítséged köszönöm:Tamássyné Annamari

igazi sorsfordítás

(Gábor Nagy, 2010.04.19 21:43)

KÖSZÖNÖM!

egy órája sírok

(Kovácsi Violetta, 2010.04.19 13:53)

Drága Ica!

Nagyon, nagyon köszönöm ezt az oldalt és a módszeredet.
Kipróbáltam a kétségbeesésemre az önempátitát, pont úgy ahogyan leírtad. Már az első mondatnál megdöbbentő felismeréseim voltak és ott tört rám a zokogás. Közel egy órámba került a 6 mondat és annak az érzelmi és fontossági kitisztázása.
Most értettem meg, amit szoktál mondani, hogy nem véletlen kaptunk TUDATOSSÁGOT és hogy milyen is az amikor használjuk. Ma használtam, és szerintem éveket fejlődtem. A GNM szerinti tüneteim is előjöttek. Azonnal pisilnem kellett és azóta többször is voltam és remegtem, hőemelkedésem is volt, de már most elmúlt. Megyek lefekszem, mert nagyon fárad DE megkönnyebbült vagyok.
Nem tudom hogyan tudnám kifejezni hálámat. Most is meghatódottságomban sírok és boldog vagyok. Talán az hogy ezt ide leírtam, valamit visszaadtam neked, hiszen nagyon fontos, hogy lásd, hogy a befektetett energiádnak van megtérülése.
szeretettel:
Violetta

válasz Gáspárnak

(Ica - SZI Akadémia, 2010.04.18 16:12)

Kedves Gáspár!

Valóban igaz, hogy minden alkalmat megragadok a kis egyszemélyes csapatom reklámozására. Emellett, állandó ingyenes levelekkel, saját magam által fejlesztett gyakorlatokkal segítem az Univerzumot, benne magunkat embereket is.

A fenti olvasmányban a linkek elvezetnek az ajánlott gyakorlatokhoz.

Legyen további szép napod!

Ica

válasz Gyöngyinek

(Ica - SZI Akadémia, 2010.04.18 16:06)

Kedves Gyöngyi!

Még nem készítettem cd-t.
Még a könyvemmel is elég lassan haladok, de csak elkészül. Terveim szerint május második felében.

Újra tervezem a HO'OPONOPONO gyakorlatot tartani év végén. Tavaly ingyenes volt.
Legyen szép napod!
Ica

válasz Andrásnak

(Ica - SZI Akadémia, 2010.04.18 16:03)

Kedves András!

Minden gyakorlatot (ingyenes), megtalálsz a bal oldali menükben, az ÉLETMENTŐ GYAKORLATOK között.

Jó gyakorlást kívánok!
Ica

gyakorlat

(András, 2010.04.18 15:47)

Gáspár, persze h elad, hülye lenne ingyen csinálni, amit ingyen kapsz azt nem értékeled, ezt ne felejtsd!

Ica drága, hol a gyakorlat?

Zalaegerszeg

(Nagyné Gyöngyi, 2010.04.16 14:16)

Icuskám, most találtam rá erre az oldalra.
HO'OPONOPONO napot mikor szervezel és hol? Eddig még csak egyedül végeztem és már az is sokat segített. Van ennek cd-je?

Sok sikert kívánok értékes munkádhoz és hogy ilyen önzetlenül segíted az embereket.
Gyöngyi

Szolnok

(Gáspár, 2010.04.16 14:13)

na, ez is csak a reklámról szól.