Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 GYÁSZT nem csak akkor érzünk, amikor valaki eltávozott közülünk, hanem akkor is, ha valaki, akit szerettünk, kikerült az Életünkből. Lehet ez egy barát, a gyerekünk, egy kollega, a szüleink, vagy a Kedvesünk... ,de akár a házi kedvenc állatunk is.

A GYÁSZ során hiányt érzünk. 
Az elvesztett személy jelenléte jelentett számunkra valamit. Most, hogy Ő már nincs a közelünkben, megérezzük igazán, hogy mit is veszítettünk el.

Tréningjeim során ezt az "anyagot" a  HALADÓ SZI Kommunikációs kurzuson adom át, mivel itt nem csak egy sima kitisztázásról van szó, hanem az elvesztett személyhez kötött jó érzések visszavételéről és annak megtapasztalásáról, hogy ennek az érzésnek valójában mi, saját magunk vagyunk a forrása.
Ez nem jelenti azt, hogy az elvesztett személyt nem fogjuk szeretni, csak a fájdalmunk szűnik meg, ha rá gondolok.
Ezentúl fogok tudni enni, aludni, mosolyogni, ha rá gondolok és elmenni azokra a helyekre is sírás és fájdalom nélkül, ahol együtt sok időt töltöttem az elvesztet szeretett személlyel.

Meg szeretnék osztani Veletek pár levelet, melyet az előző gyászfeloldó nap előtt kaptam.

Ebből, életszerűbben tudom megmutatni a nap és a téma aktualitását.

Széplaki Edit - 2008. 06. 17. 09:46

Kedves Ica!

Nagyon jó módban éltünk a férjemmel. Fél éve megtudtam, hogy szeretőt tart és elküldtem. Annak ellenére, hogy én akartam, hogy befejezzük ezt a kapcsolatot, nagyon nagy gyász érzésem van.
Erre is jó az oldásod?
Nagyon fontos, hogy gyorsan válaszolj!
Szenvedek, fogyok... alig van étvágyam, nincs nyálam, kifordul az étel a számból. És vergődöm éjszakánként.
Több fele voltam ezzel a problémámmal, de mint láthatod végleges megoldást nem kaptam.
Tisztelettel: Sz. Edit

Válaszom:

Kedves Edit!

Amit leírtál "tüneteket" tipikus gyász tünetek.
Természetesen ezek feloldódnak a gyakorlat során.
A gyászfeloldó napon megtanulsz egy technikát, ami azonnali hatást eredményez és fogsz tudni enni, lesz nyálképződésed, visszatérnek azok a pozitív érzések, melyet a párod jelenlétében éreztél és fogsz tudni aludni is.
E mellett, néha még meg fog csapni a szele a gyásznak, ezért ezen a napon megtanítom nektek ezt a gyakorlatot és még otthon 4-5 este meg kell csinálni aztán fogod érezni, "KÉSZ, ENNYI, NEM KELL TÖBB" és azzal rendben is leszel.
Néha helyzetekre tud még előjönni. Pl ha megtudod, hogy elmegy az új barátnőjével nyaralni vagy ugyan oda ülnek a szinházban, ahova veled, akkor is el kell végezni a gyakorlatot, de azt csak akkor amikor ez előjön.
Remélem, kaptál elég információt a döntésedhez.
Legyen nagyon szép napod!
Ica

Kné Marika - 2008. 06. 16. 10:26

Ica, szeretnék jelentkezni.
5 éve vagyok gyászban, már letenném....

 

 

 

Válaszom:

Kedves Marika!

Igen fontos, amit írtál. A lényeg abban van, hogy már le szeretnéd tenni és hogy ez a Te döntésed legyen.
Táhát, lényeges az elhatározás és hogy úgy érezd, hogy ez már nem szükséges és nem támodat Teged. 
Ha valaki hamarabb teszi le a gyászt, mint ahogyan a belső igénye ezt engedné, akkor fent áll a lelkisimeret furdalás erősebb helyzetekben a bűntudat kialakulásának veszélye. Igaz, hogy mind a kettőt ki lehet tisztázni, de nem cél egy újabb negatív érzelem begyűjtése, kivéve, ha már káros hatásai vannak. Pl nem tudsz dolgozni, enni. ellátni a családodat...

Várlak szeretettel!
Ica

A következő tréning időpontja szervezés alatt, de addig is meleg szívvel ajánlom Szakolczai Szabolcsot, aki a SZI Akadémia trénere, és egyéni gyász feloldó alkalmakat tart. Bejelentkezni és érdeklődni lehet a szakolczai@gmail.com e-mail címen, a 0620/235-9003-as telefonszámon vagy a www.szakolczaiszabolcs.hu honlapon.

Iratkozz fel a hírlevélre itt >>> 

 

Mutasd az egyéb tréningjeidet >>>

 

Mutass még példákat a gyászra >>>

Ha társad elhagyott téged, és ezért haragszol, dühös vagy, vagy gyűlölöd őt, akkor jelentkezz az egy hetes táborba:"Válás után is van Élet!"
Mutasd a részleteket

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tiens

(Sarolta Szoboszlai, 2015.01.29 18:52)

Derűs napot kívánva köszöntelek !
Az emberek egészségért könyörögnek az istenhez, és nem gondolnak arra, hogy annak megőrzése a saját kezünkben van.
Démokritosz.
A csodálatos TIENS.
A TIENS, két lehetőséget ajánl fel mindenki számára: anyagi biztonságot és egészséget!
Én hogyan találkoztam a Tiens-sel?
2008 nyirokrendszeri rákos lettem. Megkérdeztem mondják meg őszintén mennyi időm van a válasz kb 3 - 6 hónap. Azt már mondanom sem kell, hogy az egész család ki volt idegileg. A barátnőm mondta, hogy szedjem a TIENST ekkor halottam először róla. Az igazat meg valva, nem hittem benne de az első kemoterápia után elvitt a mentő. Nagyon rosszul lettem. Akkor azt mondtam a barátnőmnek hozzad azt a TIENST megpróbálom. Többet nem mentem kemóra 5 hónapig szedtem a TIENST és egy hónap után már én állítottam össze melyik kapszulákat szedjem azóta minden évben megismétlem 2 hónapot, hála istennek azóta tünetmentes vagyok.
2010-ben csecsemő fej nagyságú miómám lett , egy fél év múlva már a miómám felére húzódott össze. Majd szépen felszívódott. 2014 februárjában jött el hozzám egy agydaganatos hölgynek a lánya hogy szeretné meg próbálni az édesanyjának a TIENST 2015 januárjában már nincs agydaganata. Nálam vannak le fénymásolva a leletei. Ezen kívül nagyon sok embernek segített már a TIENS A jó isten áldja meg a kínai feltalálókat. Ezeket a leleteimmel tudom igazolni min mentem keresztül. Mindenkinek ajánlom védje az egészségét ne akkor szedjék mikor meg van a baj hanem megelőzésre a saját egészsége érdekében
A Tiensel kereshetsz is és soha nem szűnik meg a gyerekeid automatikusan megöröklik a te munkád jövedelmét minden hónapban. Ha fel keltettem figyelmedet írjál.
A kínai gyógymód utólérhetetlen.
Unióban gyártottat nem szabad megvenni csak az eredeti Kínait.
A világ legjobb orvosai:
dr. Csend, dr. Diéta, dr. Vidámság és ... dr. Masszázs.

További szép napot kívánok.

Üdvözlettel
Sarolta Szoboszlai
Tiens tanácsadó.
E-mail: saci2226@gmail.com
Skype: sarolta1943
Facebook: Sarolta Szoboszlai

sakk@t-online.hu

(Kováts Árpád, 2011.05.14 11:03)

TISZTELT GYÓGYÍTÁSSAL FOGLALKOZÓ!
TÖBB GYÓGYÍTÁSI MÓDSZER EGYÜTTES ALKALMAZÁSA, MINDIG NAGYOBB EREDMÉNYT HOZ!
CSONTKOVÁCSOLÁS GYAKORLATI MEGOLDÁSAI, ELTITKOLT MŰVELETEI, MINDEN FÁJDALOMRA KIKÍSÉRLETEZETT TORNÁK.
BEVÁLT CSONTKOVÁCS GYÓGYMÓDOK
DVD LEMEZ MELLÉKLETTEL.

RÉSZLETEK MEGTALÁLHATÓK
www.kovatsarpad.atw.hu VAGY:
TEL: 0630/4763784; 061/2850778; 8-19óráig.
Kováts Árpád orvosi javaslatok mellett, több mint 35-éves gyakorlati tapasztalatát írja le a könyvében, és ezt DVD-én 2óra 10perces filmen bemutatja.
Ha a tanítványaimtól már kapott ilyen megkeresést, akkor elnézést!

Tisztelettel: Kováts Árpád csontkovács, gyógymasszőr.

Australia

(Katalin V., 2009.10.02 12:25)

Elnezest kerek, de nem tudom ell hinni, hogy a karjaimban meghallt 47-eves fiam-en 30.ooo-ert,vagy akar mennyi millio dollarert is-valaki felejtettni tuna velem: az edes anjaval! Nem-es nem hiszem!!! Bocsanat! Ha meghallok talan...Viszont tudom oda at is keresni fogom Ot.Nem felledni-Keresni! Hogyan lehetne penzert feledni? Hogtyan??????

Re: Australia

(Szilvasi Ibolya, 2011.03.19 10:41)

Kedves Katalin!

Most találtam erre a cikkre. Nem tudom aktuális még?
Mindenképpen tudnod kell, hogy az egyetlen személy aki segíteni tud, és meg is teszi, ha teljes szívből segítségül hívod az Ő nevét: JÉZUS KRISZTUS!
Ő tegnap, ma és mindörökké ugyan az! (lásd a biblia Zsidó: 13. 8-ban)
Kezdheted azzal, hogy minden vasárnap 11h-kor(magyar óra szerint) rákapcsolsz az ATV magyar adásra, és meghallgatod Németh Sándor pásztor üzeneteit! Isten áldjon meg téged, minden áldással a mennyekből!
Mond el a következő imát:
Megtérő ima:
Mennyei Atyám! Az Úr Jézus Krisztus nevében megyek eléd. Elismerem, hogy mindenható, örökkévaló Isten vagy, az egész világmindenségnek a teremtője. Én is a Te teremtményed vagyok. Elismerem, hogy bűnös ember vagyok, és sokat vétkeztem ellened. De én ma elhatározom, hogy megtérek és elfogadom a Názáreti áldozatát, és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van. Ezért a szívemet, életemet megnyitom. Kérlek Uram, jöjj a szívembe. Bocsásd meg a bűneimet, szabadíts meg engem a bűntől és annak minden következményétől! Hiszek Benned Jézus. Hiszem, hogy Te vagy az élő Istennek a Fia, ki meghaltál az én bűneimért és feltámadtál a halálból, hogy megigazítsál engem. Elfogadlak Uramnak, Megváltómnak, Szabadítómnak és átadom az életemet, szívemet Neked. Szabadíts meg Uram! Tiszta szívet teremts bennem! Te azt ígérted, hogy a zörgetőnek ajtó nyittatik. Én Isten jelenlétébe akarok kerülni, és Te vagy az Út. Kérlek, vezess engem a Mindenható jelenlétébe! Dicsérlek és áldalak. Szeretlek Uram szívemből, lelkemből, erőmből, a Názáreti Jézus nevében. Dicsőség Istennek, most és mindörökké! Ámen!