Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Iratkozz fel a SZIA Hírlevélre itt >>>

Ezt és minden gyakorlatot kizárólag a saját felelősségedre végezheted el.

Ha hangulatjavítót szedtél az elmúlt 3 hónapban, akkor sem végezheted el a gyakorlatot.

Lentebb lesz egy hanganyag, azzal vezetem neked végig a gyakorlatot.

Előkészületek:

 1. Vegyél elő papírt és ceruzát! 
 2. Kalibráld be, hogy az 1-től 10-es skálán, hanyas nagyságú a problémád. 

  Ennek megfelelően fogod majd vállasztani a hanganyagot. 

  Mutasd, hogyan kalibráljam be  
  >>>   

 3. Nagyon szépen válaszd ketté éned két részét illetve tulajdonságát.

  A "
  KÉT ÚT VAN ELŐTTEM, MELYIKEN INDULJAK... ??" eszmefuttatás fog 

  neked segíteni. 

  (Annál sikeresebb lesz a gyakorlat, minél jobban szemben állnak egymással a RÉSZEK)


  KÉT ÚT VAN ELŐTTEM, MELYIKEN INDULJAK... ??

   

Ezt a gyakorlatot akkor végezd, ha KONFLIKTUSBAN VAGY SAJÁT MAGADDAL.

Egyrészről szeretnél valamit megtenni, másrészről meg nem.

Vagy egyrészről szeretnél valamit megtenni, meg másrészről is, de a kettő üti egymást.

Vagy egyik részed csináltat veled valamit, a másik részed meg bírál érte.


Például:

 • Ha férfi vagy, esetleg a feleséged azt mondta, nem tűri tovább, hogy barátnőt tartasz. Egyrészről fontos a család, a kényelem és a biztonság, de másrészről vágysz az izgalomra és abszolút tanácsatalan vagy mit tegyél.

 • Ha nő vagy, szeretnél tökéletes feleség, szerető és anya lenni, másrészről meg sikeres manager asszony, viszont a munka napi 15 órát követeli a figyelmedet és neked is csak 24 órád van. Mit tegyél??

 • Egyrészről szeretnél haladni a dolgaiddal, amúgy is sok van belőlük, másrészről meg halogatsz, alulmotivált vagy így aztán nem jutsz sehova sem.

 • Lehet, hogy szeretnél önzetlen lenni illetve lelkiismereted szerint nem kérnél pénzt semmiért sem, de hát meg kell élni valamiből. Ez nagy belső konfliktushoz vezet. Állandó lelkiismeret furdalás... Itt akkor van egy önzetlen részed és egy biztonságra törekvő, anyagias.  

 

Ötletek még a szemben álló RÉSZEKRE:

optimista / bizakodó/ álmodozó  -  pesszimista / negatív; kalandvágyó  -  hűséges; anyáskodó  -  eltaszító; öntörvényű  -  együttműködő / elfogadó; családcentrikus  -önmegvalósító; független / szabad  -  megfelelni vágyó / rab; kritizáló  -  megértő / engedékeny / félénk; függésben lévő  -  lázadó; lelkes  -  lusta / fáradt / unalmas / közönyös; halogató  -  céltudatos; gondos apa / anya  -  munkamániás; zabáló  -  csinos / egészséges; diktátor  -  behódoló; pénzéhes  - türelmetlen; pazarló / költekező  -  fösvény / kuporgató / takarékoskodó / spórolós; függésben lévő  -  szabadságra / kikapcsolódásra vágyó; szigorú tanító néni  -  laza tanító néni; öntörvényű  -  puha pöcs / papucs / nyuszi; bizakodó  -  rettegő; paranoiás

határozott / önmegvalósító asszony  -  szüleinek / párjának / gyerekeinek / családjának megfelelni vágyó nő; kritizáló  -  apját elítélő / önmegvalósító; amazon / feminista / harcias / katonás / kemény nő  -  törékeny / „nőies” / gyámoltalan nő; határozott  -engedékeny; lusta   -   pörgős, hiperaktív; ribanc / szajha / fehér májú  -   erkölcsös / apáca; etikus / korrekt  -  etikátlan; egyenes / nyílt / őszinte   -   hazug / kétszínű / őszintétlen; kontár / felületes   -   alapos

 

Akkor most ellenőrízd le magad és írd le!

 

A BEKALIBRÁLÁSODNAK MEGFELELŐEN A KÉT HANGANYAG KÖZÜL VÁLASZTHATSZ:

>>> 7-es konflitus FÖLÖTT

>>> 7-es konflitus ALATT

 A gyakorlat letölthető írott formában innen! >>>

Iratkozz fel a SZIA Hírlevélre itt >>>

 

>>> korábbi FANTASZTIKUS bejegyzési eredmények

A tiedet itt lentebb oszd meg!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nyíregyháza

(Edit, 2013.01.11 13:32)

Az egyik tenyeremben egy fa a másikban egy virágbokor foglalt helyet. A fa (a rosszabbik énem) egyenesen tört felfelé, mint aki nem ismer lehetetlent, és nem ismer lazaságot. A másik énem egy gyönyörű, színes, érzékeny kis "semmiség" a másikhoz képest. Szinte ijesztő volt kettejük között a különbség. Amikor egyesülniük kellett, úgy tűnt a fa tarol, szinte szétszaggatja a gyönge virágbokrot, a virág vesztes marad. AZTÁN, megtörtént a csoda, ahogy elkezdtek eggyé válni, mert eggyé kellett válniuk, a fa engedékeny lett és befogadta a virágot, és egy csodálatos virágzó fa nőtt a szinte csupasz helyébe.

Mindkettő gazdagabb lett.

Kíváncsian várom az elkövetkező napokat, heteket.
Köszönet érte.
Edit :)

Debrecen

(Dóra, 2012.09.27 18:46)

A hanganyag kiválasztása a bekariblálás után nekem nem egyértelmű. A 7-es konfliktus fölött az 1-6-ig való érzések vannak? Vagyis a papírlapon, vizuálisan a 7-es fölött?
Vagy a 7-es fölött a 7-es fölötti számokat jelenti? Vagyis 8-22-ig?

Amúgy a gyakorlat csúcsszuper, eljutottam a reményig a kilátástalanságból. Van remény a jobb életre :-)

Köszönet, ezerszer!

Re: Debrecen

(SZI Akadémia - Ica, 2012.09.27 19:14)

Szia Dóra!

A leírásban fentebb megtalálod:
"Kalibráld be, hogy az 1-től 10-es skálán, hányas nagyságú a problémád."
Tehát, ez nem az ÉRZELMI LÉTRA, ahol 1-22-ig vannak az érzelmek.

Nézd még meg fentebb a rövid videót erről:
Mutasd, hogyan kalibráljam be >>>

De még a fenti infók nélkül is jól használható a gyakorlat, nem tudsz "mellényúlni":):):)!

Ügyes vagy:)!

Legyen szép napod!

Ica

Vác

(Rita, 2012.07.11 08:54)

Sajnos mind a két hanganyag csak félig játszható le nálam. Mit kell tenni!?
R.

Budapest

(Edit, 2012.05.25 17:08)

ÉLMÉNY VOLT....Köszönet és hála Ica :o)
A jobb tenyeremben tömör Arany Piramis jelent meg,kb 20 cm magas :o)
A másikban egy eredeti fehér ping-pong labda. Megállapítottam,hogy az egyik tömör, nehéz és méltóságteljes,a labda bár tiszta és tetszik,
de üres.....
Csodálatosan, ellenállás nélkül egyesültek és a labda kellemesen elhelyezkedett a fényes tömör Piramis középpontjában.A gyakorlat alatt örömöt éltem meg végig. Éreztem és most is érzem,hogy a történet a boldog valóságom része. Ámen. Köszönet érte.

Szeged

(Ági, 2011.12.12 11:33)

Érdekes volt. Egy gömb és háromszög jelent meg. A gömb kék volt, a felszíne mint egy rossz szántásé, tele hepe-hupával. A háromszög zöld volt, mint a gyémánt csillogott és sík volt a felülete. Nagyon taszították egymást és mikor egyé váltak akkor nagy nyugalom vett körbe. Mikor magamba engedtem, nyugalom és csend lett.Egységet éreztem.
Élmény volt.
Köszönet érte!

Szolnok

(Inci , 2011.05.19 20:07)

Nagyon meglepődtem , mindkét kezemben egy ház jelent meg , igaz nekem forditva gondolom mert dominánsabb kezem a bal de jobbal irok , A bal kezemben egy cserepes ház volt egy fa alatt , ajtó volt rajta , és meleg puha barna cserepekkel volt díszítve , kívül valami nagyon kellemes anyagból volt és belül tej volt ..:) Másik jobb kezembe szintén ház volt ajtóval , de ez sivár tetővel és köböl volt belül meg üres .. Mikor közelítettem egymáshoz a kétkezem először taszították egymást , majd kellemes fogó alakba ment át és lett belőle egy hajó . . Mikor a szívemhez húztam óriási fénnyé vált . Éreztem a szeretet mi belém árad . Elsírtam magam olyan szép volt és azt hiszem valamit meg érettem :)
Fantasztikus egy gyakorlat .
Külön örülök annak ,hogy 6 hónapja nem szedek már antidepóbigyót és megtudtam csinálni a gyakorlatot :)
Köszönöm !

csömör

(Anita, 2011.05.19 15:22)

Nagyon érdekes, megrázó és tanulságos volt, és nagyon megdöbbentő.
Az egyik részem az önfeláldozás a családért, a másik a biztonság. Érdekes hogy az önfeláldozás bal oldalon egy fekete folyton mozgó amorf dolog vizes bázissal a közepe ritkább, a jobb oldalon egy ház hatalmas ajtóval.
Egy hatalmas fa lett belőlük akik persze nem is tudtak egymásról, és olyan szilárd biztonság érzés egy stabilitás érzése vann bennem hogy a világot simán átlapátolnám máshova. Semmi kétely, semmi merre is tovább, csak az erő, a hitembe tudásomba vetett hitem lett megingathatatlan, és tudom biztos vagyok benne hogy mit kell tennem.
Fantasztikus és varázslatos volt!!

Köszönöm!!!

Debrecen

(Babi, 2011.05.05 12:59)

Köszönöm szépen Ica!
Az imént végeztem el, még nagyon friss az élmény. Én is konfliktusban álltam a passzív és az aktív részemmel. Nekem a jobb tenyeremnél meleg érzett ként, barna színnel, korong alakkal centrifugális körökkel (melyek mozgásban voltak) jelent meg a cselekvő részem. A passzív a bal tenyeremnél hideg érzettel, szintén korong alakkal fekete színnel szélein szilárd résszel a közepe pedig hömpölygő "fekete lyukkal". Mint ami mindent elnyel. Rám tört a sírás, ettől az érzéstől. Mikor meg össze érintésre került a sor be pánikaltom, hogy az a "jó" részem is bekebelezi a fekete lyuk. Azért összefordítottam a két részem, vonzották egymást. Két részből lett egy földhöz hasonló kék gömb (nagy megnyugvásomra). Kíváncsian várom az elkövetkező napokat. Nagyon szépen köszönöm, a hangod megnyugtató és bizalom gerjesztő volt. Számomra úgy volt tökéletes ahogy volt. Csodálatos napot kívánok!
Puszi: Marika:-))

veszprém

(Judit, 2009.08.12 10:27)

Nekem volt a lusta, halogató részem és az amelyik mndig bántott, ha nem készültem el időben.
Alig hittem el, amit tapasztaltam. Mind a két részem ugyan azt akarta és nem ismérték egymást. Sirtam amikor egybeolvadtak. nagy, nagy , nagy nyugalom és béke van bennem és nem kell sietnem semmivel sem, azóta mindennel elkészülök, igaz, hogy az utolsó percben, de minden rendben és az addig bántó részem már NINCS!!!!!
:)
Köszönöm.
Judit
ui: Ica, nekem egy kicsit gyors volt a szöveg, de a pause gombbal leállítottam.
Nincs egy olyan változatod, ahol lassabb?
köszönöm mégegyszer