Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6 lépéses keret váltás, avagy viselkedés mintáink hatékony átváltoztatása, NLP szerelmeseinek

 

 

Bemásolom ide a nagy zöld NLP könyvből, hogy mit is ír ehhez a témához!
A gyakorlatot precízen kidolgoztam, hogy akinek nincs NLP előképzettsége az is könnyedén tudja alkalmazni.

Ha szeretnél részt venni ezen a napon, légyszives küldj egy sms-t: 06309358001-es telefon számra!

Remélem, hamarosan találkozunk, valamelyik tréningemen!

Szabó Ilona - Ica

"A hatlépéses keretváltás  - NLP gyakorlat

Egyébként ez a gyakorlat a hatlépéses keretváltás olyan mintha, amellyel a tudatos irányításon kívül eső magatartási forma kezelhető. Valamit abba akarunk hagyni, vagy meg akarunk változtatni, de látszólag nem vagyunk rá képesek. Ez a minta akkor is használható, amikor valami meggátol minket abban, amit tenni szeretnénk. Mind a két eset jelzés arra, hogy a problémát okozó magatartási forma a tudattalan szintről ered, és egyedül a tudatos szinten nem változtatható meg, hiszen ha tudatosan meg tudnánk változtatni, akkor gondolkodás nélkül már megtettük volna, amit akarunk.

Amikor a magatartást a tudatos szinten nem tudjuk megváltoztatni, az annak a jele, hogy a magatartáshoz másodlagos előny kapcsolódik – az adott magatartással olyan dolgot tudunk elérni, ami fontos számunkra, és ezért nem akarjuk feladni. A pozitív szándék és a másodlagos előny azonban tudattalan.

A nem kívánt szokások, az utólagos inkongruencia, a fizikai tünetek, a pszichológiai blokkok, és a másodlagos előny a pozitív szándék megtalálása révén a hatlépéses keretváltási minta segítségével átkeretezhetők. Ha a keretváltás sikeres, szándékunk kielégítésére találhatunk olyan másfajta módot, amellyel kapcsolatban kongruensek vagyunk, és amely a korábbinál ökologikusabb, és összhangban van saját énünkkel.

A hatlépéses keretváltás másodrendű változáshoz vezet – magasabb logikai szintre lép, és összekapcsolja a magatartást a szándékkal, ahelyett, hogy a magatartásnak ugyanazon a szinten való megváltoztatására törekedne.

A hatlépéses keretváltás szépsége abban rejlik, hogy teljesen tudattalan szinten hajtható végre – a tudatos elmének nem kell rendelkeznie egyetlen válasszal sem, és a minta ennek ellenére mégis működik. A módszerhez az énünk részeivel kapcsolatos metaforát használjuk, és azt mondjuk, hogy van énünknek egy olyan része, amely megakadályozza a kívánt változást. Énünknek ezt a részét tisztelnünk kell, és át kell kereteznünk.

A minta önállóan is használható, de könnyebben boldogulunk, ha segítséget kérünk egy társunktól."

A hat lépést a tréningen vesszük!

Jelentkezés sms-ben: 06309358001-es telefon számra!

Csoda szép napot kívánok!

Szabó Ilona - Ica