Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pont ez a helyzet az ÖNBIZALOMMAL is. Kihúzhatod magad, foghatsz határozottan kezet, ahogy megtanítottak rá, de attól még ez az érzés nem lesz benned sejtszinten. Estére azt veszed észre, hogy belefáradsz, hisz erőltetve volt.
Az ÖNBIZALOM és a pozitív érzelmek nem jönnek parancsszóra. Ez mindig "valaminek" a hozadéka! Ahhoz, hogy  megjelenjenek, valamit tenni kell vagy valaminek történni kell!

Azt vettem észre, hogy azon embereknek alacsony az önbecsülése, akik nem szeretik magukat eléggé és persze fordítva is igaz! Akik nem szeretik magukat, azoknak az önbecsülése is alacsony (de FONTOS megjegyeznem, hogy nem csak ettől függ!)

„Akkor szeressem magam? Na de hogyan?? Már megint valamivel etetni akarnak…!?"


Jó a feltevés! Két egyszerű dolgot fogok ajánlani:

Egyes szám első személyben beszélj állandóan.

Próbáld ki. Megdöbbentő ereje lesz a gerincedre !
Ugyanis kiegyenesíti és egyenesen fogsz tudni állni és nem meghunyászkodva. Nem kell már az emberek mögé bebújnod! Vállalhatod önmagad belülről fakadóan és persze este is friss maradsz..

Akkor most nézzünk egy példát:


Ugye hallottad már így beszélni az ismerőseidet: „az emberek sajnos, nem tudnak minden körülmények között igazat mondani…"
Mivel ezek a mondatok az esetek nagyon nagy többségében saját magunkról szólnak, próbáljuk csak ki:

„Sajnos én nem tudok minden körülmények között igazat mondani.." – hú….! Mennyivel másabb!?

A figyelmemet ilyenkor magamon tartom. Felvállalom a mondataimért a felelőséget. Ez adja saját magam TISZTELETÉT. Ha tisztelem magam, ennek melléktermékeként megjelenik a SAJÁT MAGAM SZERETETE.

Ha pedig szeretem magam, akkor két „ajándékot” is kapok általa: már szeretve vagyok és nem kell/muszáj már másnak megfelelnem (a megfeleléssel akartam eddig ezt a figyelmet, tiszteletet, tehát azt, hogy mások SZERESSENEK engem. Ennek oka, hogy valamikor a múltban történt valami, ami miatt elvesztettem a szerethetőségem hitét). Ezzel a kis odafigyeléssel nagyban visszaépíthetem azt!

Más megközelítésből: amikor szeretem magam, akkor már a szeretet rezgésében vagyok (ami már nem hiány állapot) és a TITOK c. könyvből jól tudjuk, hogy az UNIVERZUM abból ad még többet amilyen rezgésben vagyunk. Tehát ha szeretni akarjuk magunkat, az első, amit tehetünk: felelősséget vállalunk magunkért és egyes szám első személyben nyilatkozzunk.

A második tanácsom az, hogy vállalj felelősséget az érzéseidért (>>> mutasd az érzelmeket) és a szükségleteidért…..

Mit jelent ez?


Az egyik leghatásosabb módszernek erre az ERŐSZAKMENTES KOMMUNIKÁCIÓT tartom.

Tehát az első, amit azonnal kezdhetsz, hogy újra ÖNBIZALMAT érezhess, és már ne kelljen mindenkinek megfelelned (maximum, ha TE úgy döntesz): egyes szám első személyben beszélj állandóan.

Budapesten és Debrecenben is tartok ilyen tréningeket, sőt még on-line tréningeken is elsajátíthatod ezt a módszert!

>>> Mutasd a tréning időpontokat és tematikát


Jó gyakorlást kívánok! Ezentúl csak jóleső fáradságod legyen, amihez elégedettség érzet társul!