Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  

Kép Szakmai előszó

 Barnai Roberto az Új Medicina meghonosítója

 
„A nyugalom a hosszú élet titka!”
 
Kedves Olvasó!

 

 

 

 

Nem is gondolja, milyen nagy öröm számomra, hogy kezemben tarthatom ezt a könyvet. Tudatában vagyok ugyanis annak, hogy a következő oldalakon leírt ismeretek, esettanulmányok, a hozzájuk tartozó konfliktuskitisztázó gyakorlattal, különösen hasznos (életmentő) információkat tartalmaznak minden korosztály számára.
 
Be kell vallanom, Ica mestersége nekem eleinte érzelgős hóbortnak tűnt. Az is igaz, hogy ismeretségünk első percétől kezdve szimpatikus volt lelkesedése kutatásaival, felismeréseivel kapcsolatban. Aztán jobban megismerve szaktudását és őt személyesen, rájöttem a lelkesedés jogosságára.
Ica hamar tudatára ébredt, hogy a lelki kiegyensúlyozottság elengedhetetlen az egészség megtartásához. Ennek az állapotnak előfeltétele pedig az emberek közötti és önmagunkkal folytatott kommunikáció.


"Hogy megértsünk másokat, és hogy megértsük saját magunkat.”

 
De mégis, HOGYAN?

Ica erre kínál megoldásokat, ennek fejlesztése és széles körű oktatása irányába tett óriási lépést a SZI Kommunikációs módszer kidolgozásával. Igaz, hogy nem mindent ő talált ki, de újításaival – különös folyamatfelismerő képessége által – hasznavehető formába rakott korábbi tudásanyagokat is. Olyan ismereteket tartalmaz ez a könyv, amelyek segítségével a hétköznapi emberek számára is kézzel elérhető közelségbe kerül a régi nagy rejtély megoldása: hogyan élhetünk nyugodt, egészséges, boldog életet, ha már itt vagyunk a Földön…
 
Precízen összeállított elméleti és gyakorlati tudást tartalmaz ez az írás, s előre aligha felbecsülhető szellemi értéket. Hitelességét tovább emeli, hogy esettanulmányai mind megtörtént élethelyzetekből születtek.
 
Aki azt gondolja, hogy túlzok, tegye próbára!

Új Medicinával1 foglalkozó emberként bátran mondhatom, hogy Ica gyakorlataival, önismereti tudásával, tréningjeivel eljuthatunk egy olyan tudatossági állapotba, hogy az életünk során elszenvedett biológiai és nem biológiai konfliktusaink időtartamát minimalizálni tudjuk.

Ha ebből a távlatból nézem Ica KRITIKAKITISZTÁZÓ könyvét, akkor ez bizony egy életmentő eszköz, mentőöv a „modern ember” számára, hogy konfliktusoktól hemzsegő mai világunkban éljen, túléljen, ne szenvedjen és legfőképp ne pusztuljon bele az észrevett és észrevétlen érzelmi konfliktusaitól kialakuló elváltozásokba.
Ez nem érzelgős hóbort. Ez a tudás nagy kincs, komoly, nélkülözhetetlen szerszám az önmagát és másokat lelkileg kiegyensúlyozó emberek eszköztárából.
Megértése nem bonyolult – még én is meg tudtam érteni, és használom előszeretettel…
Akárhogy is, amit Szabó Ilona - Ica - letett az asztalra, amit most könyv formájában Önnek átad, az egy szebb, jobb és boldogabb közös jövőt tesz lehetővé, az életet és a jólétet szolgálja.
 
Ica jellemzése a GNM Fórumon

Szabó Ilona remek előadó, kitűnő oktató, aki különböző szakterületeken szerzett tapasztalatokat, pl. Erőszakmentes Kommunikáció, empátia, NLP2, önismeret, érzelmi intelligencia stb., és kifejezetten konfliktus-oldásra, konfliktuskezelésre, tudatos konfliktusfeldolgozásra dolgozott ki technológiát, melyet SZI Kommunikációs módszernek nevezett el. Módszeréből meg lehet érteni, lelki szinten hogyan működnek a konfliktusok, és ami nekem a legszimpatikusabb, egy kis gyakorlással könnyen eljuthatunk oda, hogy konfliktushelyzetben nem csak a szituációt tudjuk kezelni, hanem önmagunkat elemezni, értékelni, és oldani, könnyíteni is. Megtanuljuk kezelni a konfliktushelyzeteket, a friss konfliktusokat azonnal fel tudjuk vele oldani, helyre tehetjük magunkat. Annál jobb betegségmegelőzés, hogy lelőjük a poént előre, és így a konfliktus már nem tud az újdonság erejével hatni; már ez önmagában kiiktathat olyan feltételeket, amiből máskülönben megbetegedésünk lett volna. Hát nem nagyszerű?
 
 

                                    Barnai Roberto - Az Új Medicina meghonosítója

 

 


 

1 Az Új Medicináról bővebb ismeretanyag az www.ujmedicina.hu oldalon található.

2 Neuro-Lingvisztikai Programozás

>>> Megrendelem a könyvet!