Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szeretet útja ajánlója a könyv borítójáról

 

"Évekkel ezelőtt, azt mondták nekem, hogy Tony nyolcnapos lelkigyakorlatot tartott hatvan jezsuita paptársának, s minden nap hat óra hosszat beszélt hozzájuk. Még most is emlékszem a reakciómra:

- Nincs az a jezsuita, aki hat óra hosszat hallgatna egy másik jezsuitát nyolc napon át.

Ezeknek az oldalaknak az olvasása kiváltotta belőlem a kihívás csodálatos érzését, szt a lelki provokációt, aminek Tony oly nagy mestere volt. Volt valami alapvető őszinteség Tony de Mello személyiségében, amivel mindet újjá értékelt az életében. És ezt az őszinteséget adta át, igen hatékonyan mindazoknak, akik hajlandóak voltak figyelni rá.

Fogd ezeket az elmélkedéseket és vidd magaddal egész nap! Vizsgáld felül gondolataidat, töprendgj rajtuk, aztán csendesedj el! Észreveszed majd, hogy valami erőlködés nélküli átalakulás megy végbe a szívedben, a ráébredés tudatosító élménye, az a csodálatos béke, amit akkor érzel, ha a csillagokon álmuldozol, ha a npafelkeltében gyöngnyörködsz, vagy ha elkapod szeretet lágy pillantását szerelmed szemében. Ilyen hatása lesz ezeknek a lelkiségi gyöngyszemeknek. Csak nyitott szívvel és kutató elmével fogadd őket!"

J. Francis Stroud SJ

The Center for Spirituál Exchange

Fordham University, Bronx, N.Y.

>>> vissza a SZERETET ÚTJA c. könyv rendeléséhez