Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Miért fontos az érzelmek kifejezése?
 
 
Egy súlyos érzelmi megrázkódtatás komoly betegséget vált ki (a GNM szerint).
Ahhoz, hogy ez tényleg NAGYON KOMOLY legyen, több feltételnek kell egyszerre együtt lennie.
 
Ezek a következők:

 
 1. Érzelmi elszigetelésben éljük meg. Az eseményt elmeséljük vagy nem, de az eseménykor keletkezett ÉRZELMEINKET nem.
   
 2. Hírtelen nem számítunk az eseményre, mondhatjuk: derült égből villámcsapásként hat ránk.
   
 3. Kilátástalannak ítéljük meg, nem tudjuk a megoldást.
  
 • Amikor történik velünk valami, ami nem kedvünkre való, akkor fájdalmat érzünk.
  Mi lehet nem kedvemre való? Pl. ha a 3 napos konferenciáról egy nappal hamarabb hazamegyek a házassági évfordulónkra meglepetésként és azt veszem észre a hálószobába lépve, hogy nem én fekszem a kedvesem mellett.
  Ilyenkor hagyományos esetben fájdalmam lesz –  A csalódottság, DÜH, döbbenet, elkeseredés, szomorúság érzései fognak eluralkodni rajtam. Na, de miért? – Mert valamely fontosságom csorbát szenvedett. Mik ezek, ebben az esetben? – HŰSÉG, ŐSZINTESÉG, TISZTA KOMMUNIKÁCIÓ, NYUGALOM, SZERETET, STB.
  Bárkivel előfordulhat hasonló eset…
  Hammer szerint, ha érzelmileg elszeparáljuk magunkat, akkor annak nagyon komoly következményei lehetnek, főleg, ha a többi feltételek is egyszerre jelen vannak.+


  Mutasd, hogy az ÉRZELMEKET hogyan fejezhetem ki >>>  

   
 • Ha felhívod a barátod és elpanaszolod, hogy „az a SZEMÉT” mit tett, azzal még nem vagy igazán előre, illetve csak keveset segít. (megjegyzés: segíthet, ha sokszor elmondod, mindaddig, amíg nem tudsz nevetni a dolgon)
  Viszont, ha az érzelmeket is hozzáteszed a történet elmesélésekor vagy csak az érzelmekről beszélsz, akkor az érzelmi blokk azonnal tud oldódni. Gyakorlatilag ezzel életet mentesz. Először a sajátodat (hisz a több feltételből egyet azonnal kiszedtél, így már nincs meg a rák kialakulásának egyik feltétele), másodszor a szerelmed vagy annak partnerének az életét is meg mentheted, hisz' „a hirtelen felindulásból elkövetett emberölés” mint egyik eshetőség, felmerül a fájdalmunk enyhítésére. E helyett a tudatosságra hívnálak meg téged. Na, de egy ilyen helyzetben hogyan legyek tudatos, amikor nagy a fájdalmam és csak ordítani tudnék? – Én azt mondom, hogy csak ordíts, ha ezt jónak látod, mert ezzel is csökken a fájdalmad illetve energiablokkod és már nem lesz fontos az erőszak durvább formájához nyúlnod. Viszont, amikor barátodnak elmeséled az eseményt, akkor ne felejtsd ki az érzelmeket. Itt használhatsz nyugodtan nem csak tiszta, hanem másodlagos érzelmeket is a fájdalmad enyhítésére, hogy túl éld, az egészet. Tehát valahogy így hangozhat: „Képzeld, ahogy benyitottam a hálószobába és az a SZEMÉT ott hempergett azzal a másikkal…. Ne tudd meg mit éreztem… Elképzelheted, hogy meg voltam döbbenve, kegyetlenül dühös voltam, (ilyenkor általában már nagyokat sóhajtunk beszéd közben, ez is jelzi, hogy oldódik a blokk). Olyan tehetetlenséget éreztem, amit talán még soha… Elöntött a méreg, meggyalázva, elárulva éreztem magam. (Ha még azt is hozzá tudod tenni, hogy mely fontosságod nem volt kielégülve, nagyobb lesz a felszabadulásod illetve megszabadulásod az energiablokktól. Ennek egyik jele az lesz, hogy már nem kívánod a másik vesztét. Hogy is néz ez ki? – Elmeséled, hogy ezek miért is fájnak. Pl: Tudod, nekem nagyon fontos a hűség, az őszinteség, a becsület, tiszta kommunikáció, stb…..
  Sokan szégyenlik az érzelmeiket kimondani. Ha te is közéjük tartozol, akkor még mindig elmondhatod ezeket SAJÁT magadnak. Egyik leghatásosabb módszer, ha leírod. Ezt nevezik ÖNEMPÁTIÁNAK. Az Erőszakmentes Kommunikáció GYÓGYÍTÓ EMPÁTIÁNAK nevezi ezt a módszert. Nem véletlen, hisz' az érzelmi elszigeteltségből azonnal ki tudsz jönni általa. Ilyenkor az lenne még jobb, ha a barátod ismerné a módszert, hogyan is kell EMPÁTIÁT adni és segítő KÉRDÉSEKKEL lenne feléd. (Ez nem azt jelenti, hogy ő majd osztja neked az észt. Épp ellenkezőleg. Kérdez és közben jelen van neked. Ezt a módszert a SZI Akadémia is tanítja a SZI Kommunikáción belül. Egy tudatos párbeszéd, mely életet ment valamint önismeretet fejleszt.) 


  Mutasd a SZI Kommunikációs bemutató előadások időpontjait >>> 
 • Amikor kimondjuk az érzelmeinket, - még akkor is, ha nem mondjuk meg az okot, hogy miért érezzük magunkat rosszul – azonnal oldódik az érzelmi blokkunk.
 • A második dologgal nem tudunk semmit sem kezdeni: derült égből villámcsapás. Erre csak a nagyon ügyesek tudnak felkészülni, hogy előre enyhítsék ezt a dolgot, mégpedig. (előre veszteség kezelés, de ez csak a HALADÓ SZEMINÁRIUMON tanuljuk))
 • A harmadikra is ajánl módszert a SZI Kommunikáció kidolgozott gyakorlatai által, mellyel magasabb rezgésbe, érzelmi szintre jutunk, tisztábban látjuk a helyzetet és meglátjuk a megoldásokat. 
  Mutasd az ENERGIA BLOKK KÉPZŐDÉSE ÉS OLDÁSA A TESTBEN c. videot >>> 
 
A fenti video bejátszások a bemutató előadásom részletei. Ha bővebben érdekel a téma, itt rendelheted meg >>>