Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 GYÁSZT nem csak akkor érzünk, amikor valaki eltávozott közülünk, hanem akkor is, ha valaki, akit szerettünk, kikerült az Életünkből. Lehet ez egy barát, a gyerekünk, egy kollega, a szüleink, vagy a Kedvesünk... ,de akár a házi kedvenc állatunk is.

A GYÁSZ során hiányt érzünk. 
Az elvesztett személy jelenléte jelentett számunkra valamit. Most, hogy Ő már nincs a közelünkben, megérezzük igazán, hogy mit is veszítettünk el.

Tréningjeim során ezt az "anyagot" a  HALADÓ SZI Kommunikációs kurzuson adom át, mivel itt nem csak egy sima kitisztázásról van szó, hanem az elvesztett személyhez kötött jó érzések visszavételéről és annak megtapasztalásáról, hogy ennek az érzésnek valójában mi, saját magunk vagyunk a forrása.
Ez nem jelenti azt, hogy az elvesztett személyt nem fogjuk szeretni, csak a fájdalmunk szűnik meg, ha rá gondolok.
Ezentúl fogok tudni enni, aludni, mosolyogni, ha rá gondolok és elmenni azokra a helyekre is sírás és fájdalom nélkül, ahol együtt sok időt töltöttem az elvesztet szeretett személlyel.

Meg szeretnék osztani Veletek pár levelet, melyet az előző gyászfeloldó nap előtt kaptam.

Ebből, életszerűbben tudom megmutatni a nap és a téma aktualitását.

 

Széplaki Edit - 2008. 06. 17. 09:46

Kedves Ica!

Nagyon jó módban éltünk a férjemmel. Fél éve megtudtam, hogy szeretőt tart és elküldtem. Annak ellenére, hogy én akartam, hogy befejezzük ezt a kapcsolatot, nagyon nagy gyász érzésem van.
Erre is jó az oldásod?
Nagyon fontos, hogy gyorsan válaszolj!
Szenvedek, fogyok... alig van étvágyam, nincs nyálam, kifordul az étel a számból. És vergődöm éjszakánként.
Több fele voltam ezzel a problémámmal, de mint láthatod végleges megoldást nem kaptam.
Tisztelettel: Sz. Edit

Válaszom:

Kedves Edit!

Amit leírtál "tüneteket" tipikus gyász tünetek.
Természetesen ezek feloldódnak a gyakorlat során.
A gyászfeloldó napon megtanulsz egy technikát, ami azonnali hatást eredményez és fogsz tudni enni, lesz nyálképződésed, visszatérnek azok a pozitív érzések, melyet a párod jelenlétében éreztél és fogsz tudni aludni is.
E mellett, néha még meg fog csapni a szele a gyásznak, ezért ezen a napon megtanítom nektek ezt a gyakorlatot és még otthon 4-5 este meg kell csinálni aztán fogod érezni, "KÉSZ, ENNYI, NEM KELL TÖBB" és azzal rendben is leszel.
Néha helyzetekre tud még előjönni. Pl ha megtudod, hogy elmegy az új barátnőjével nyaralni vagy ugyan oda ülnek a szinházban, ahova veled, akkor is el kell végezni a gyakorlatot, de azt csak akkor amikor ez előjön.
Remélem, kaptál elég információt a döntésedhez.
Legyen nagyon szép napod!
Ica

Kné Marika - 2008. 06. 16. 10:26

Ica, szeretnék jelentkezni.
5 éve vagyok gyászban, már letenném....

 

 

 

Válaszom:

Kedves Marika!

Igen fontos, amit írtál. A lényeg abban van, hogy már le szeretnéd tenni és hogy ez a Te döntésed legyen.
Tehát, lényeges az elhatározás és hogy úgy érezd, hogy ez már nem szükséges és nem támogat Téged. 
Ha valaki hamarabb teszi le a gyászt, mint ahogyan a belső igénye ezt engedné, akkor fent áll a lelkiismeret furdalás erősebb helyzetekben a bűntudat kialakulásának veszélye. Igaz, hogy mind a kettőt ki lehet tisztázni, de nem cél egy újabb negatív érzelem begyűjtése, kivéve, ha már káros hatásai vannak. Pl nem tudsz dolgozni, enni. ellátni a családodat...

Várlak szeretettel!
Ica

A következő tréning időpontja szervezés alatt, de addig is meleg szívvel ajánlom Szakolczai Szabolcsot, aki a SZI Akadémia trénere, és egyéni gyász feloldó alkalmakat tart. Bejelentkezni és érdeklődni lehet a szakolczai@gmail.com e-mail címen, a 0620/235-9003-as telefonszámon vagy a www.szakolczaiszabolcs.hu honlapon.

Iratkozz fel a hírlevélre itt >>> 

 

Mutasd az egyéb tréningjeidet >>>

 

Mutass még példákat a gyászra >>>

Ha társad elhagyott téged, és ezért haragszol, dühös vagy, vagy gyűlölöd őt, akkor jelentkezz az egy hetes táborba:"Válás után is van Élet!"
Mutasd a részleteket