Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Használati útmutató a HO’OPONOPONO szeretet gyakorlathoz a nyugati ember számára

 

Nyomtatható változat >>>
 

A TÜKÖR GYAKORLAT személyre című gyakorlat előtt szükségét érzem, hogy „felkészítselek” rá.
Ez egy nagyon különös az tudattalanra és a tudatos részre egyszerre ható gyakorlat.
Ezt azonnal fogod érezni és legalább még három hónapig lesznek rácsodálkozásaid, annak függvényében, hogyan tudta az idegrendszered a változást elszállásolni a fejedben.

 

A  HO’OPONOPONO szeretet gyakorlat inspirált a TÜKÖR gyakorlat kidolgozásához.
Nagyon sokan jeleztetek vissza, hogy hasznos felismeréseket adott már csak az, hogy elolvasták, főleg a felelősség felvállalásáról.
Mások el kezdték gyakorolni a „BOCSÁSS MEG, SZERETLEK!” „technikát”.

Ez az a pont, amiért ezt a használati útmutatót elkészítettem.

A többségnek sikerült, mások csak kismértékű változást éreztek.

Van egy fontos dolog: a KULTURÁLIS ÉS TRADÍCIONÁLIS KÜLÖNBSÉGEK.
Míg dr. Len, hawaii terapeuta országában az emberek az érzelmeiket jól kommunikálják és természetesen megélik, addig a mi környezetünkben sokszor nem tudjuk megnyitni szívünket, nem engedve a szívtől szívig áramlatát a szeretetnek.
Ez a szeparáció az, ami nem támogatja a látványos eredményt ennél a szeretet gyakorlatnál. Hisz a szeretet sosem lehet cél, csak valami mellékterméke.
Ezért, ha a HO’OPONOPONO szeretet gyakorlatot végzed, akkor, ha rágondolsz arra a személyre, akivel gondod van, akkor kérd meg, hogy valamely személy vagy állatka képében jelenjen meg az a RÉSZED, amelyik ezt az embert behozta az életedbe. Gondolhatsz úgy is rá, hogy Ő az a RÉSZED, aki felelős azért, hogy az a másik személy így viselkedik, vagy úgy is gondolhatsz rá amikor kéred, hogy megjelenjen, hogy Ő az, aki azt a Részt képviseli benned, akit a személy reprezentál, akivel gondod van. Amelyik neked kényelmesebb.
És ekkor figyeld ezt a RÉSZEDET. Tudd, hogy Ő nem az a személy, akivel a gondod van, ez csak az a RÉSZED, aki őt reprezentálja. Majd ahogy figyeled ezt a Részedet, kezd el neki mondani: Bocsáss meg, SZERETLEK! – légy vele folyamatos kapcsolatban azáltal, ahogy mondogatod ezt, figyeld, hogyan fogadja. Vedd észre, hogyan érzi ettől magát ez a RÉSZED. Ez különös hatással lesz rád. Lehet, hogy még el is sírod magad. A lényeg, hogy így szünteted meg magadban a szeparációt a Részeddel. Ez pedig az UNIVERZUM összes pontjára hatással lesz.
Ha ezt végig csinálod, fel fog töltődni tartalommal az a mondás: ne a környezetedet változtasd meg, hanem magadat, és akkor a környezeted is meg fog változni.
Jó gyakorlást kívánok!

 

Mutasd a tréningeket>>>