Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapjában véve a rezgésszintünk mindig magas lenne, ha nem történnének olyan események, melyek során azt tapasztaljuk meg, hogy valamely fontosságunk csorbát szenved és ekkor negatív érzések keletkeznek bennünk, mely lenyomják a rezgés szintünket.

Pl, ha amikor egy tanár bemegy az osztályba és azt látja, hogy a gyerekek úgy tekintenek rá, mint egy közveszélyes bűnözőre, akkor ez a tanárban fájdalmat, elkeseredést, dühöt válthat ki, mert neki FONTOS a tisztelet, fegyelem, érdeklődés, figyelem, stb.

A rezgés szint azonnali emelésére a legegyszerűbb módszer az ÖNEMPÁTIA.

Alkalmazása során az érzelmi blokkol oldódnak, ezáltal jobb lesz a hangulatunk és (belülről fakadóan) kezdünk el másként reagálni, ami jó mindenkinek. Hisz ha dühünkben elkezdünk kiabálni a diákokkal, hirtelen lehet, hogy megszeppennek, de bennük is kialakul a harag.

Ez csak azért probléma, mert akire haragszunk, azt meg szeretnénk büntetni azért, hogy utána elégtételt érezzünk és jobb legyen a kedvünk.

Így vannak ezzel a diákok is. Ha kiabálunk velük, megharagszanak és azon jár az eszük, hogyan "büntethetnék" meg a tanárt.

A pedagógusok igen jól ismerik a diákok büntetési eszköztárát, mely a nem figyelés, közöny, utálatos grimaszoktól elkezdve egészen a dúrvább esetekig is elmennek, mint pl a pedagógus szóval vagy tettel bántalmazása vagy annak tulajdonába kártevés, esetleg a pedagógusra  terhelő, valótlan állítása.

Ha a pedagógus ilyen esetben ÖNEMPÁTIÁT ad magának vagy egy tanártársa teszi ugyan ezt, akkor az érzelmi blokk azonnal és érezhetően oldódik. Persze legtöbb esetben ilyenkor már olyan mély negatív érzelmek vannak, hogy ez csak egy ideiglenes megoldás, de mégis életet menthet.

>>> Mutasd miért.

 

(Ezután otthon javaslom
>>> A 10-ES ERŐSSÉGŰ DÜH FELOLDÓ gyakorlatot
vagy az
 >>> EGYMÁSRA RAKÓDOTT NEHEZTELÉS FELOLDÁS
gyakorlatokat elvégezni, melynek a hatásairól
>>> ITT
olvashatsz bővebben.)

Nézd meg a fórumon, hogyan is érdemes magadnak empátiát adni és hogyan is teszik mások.

fórum>>>

>>> Könyv előrendelés AJÁNDÉK DVD-vel