Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Látogató!


Nyomtatható változat >>>

 

EZT A GYAKORLATOT AKKOR HASZNÁLJUK, HA A KÜLVILÁGBAN NEM TETSZIK, KELLEMETLENÜL ÉRINT VALAKI VISELKEDÉSE. Bírálod érte és/vagy neheztelsz rá.
Ilyen lehet, ha valaki szétszórt, hazudozós, őszintétlen, nagyképű, beképzelt, trehány, lusta, tehetetlen...

 

 

 

Használhatod még belső TUDATOSAN elnyomott ("nem szeretem") részeidre is. Például:

 

- halogatok

 

- zabálok

 

- szélsőséges vagyok

Egy kis felkészülés erre a gyakorlatra.

 

Talán egyetértesz azzal a filozófiával, miszerint a mindenség bennünk van. MINDEN.
E szerint nincs jó vagy rossz dolog, csak annak a LÉTE. Mi emberek, hogy tudjunk róla gondolkodni, kommunikálni, és hogy meg tudjuk őket különböztetni, attól függően, hogy hogyan érezzük vele magunkat, jelzőkkel illetjük és a jók vagy a rosszak közé soroljuk őket. Ezzel nincs is semmi gond, mert szükségünk van jelzőkre. Hogy hogyan „jelzünk”, „címkézünk”, véleményezünk és bírálunk, az az egyén értékrendjétől függ. Ezért van az, hogy ami az egyiknek jó, a másiknak esetleg nem. Nem vagyunk egyformák, szoktuk mondani ezt az elcsépelt, de nagyon igaz mondatot.

Szóval MINDEN bennünk van.
Most meghívlak Téged egy olyan gondolkodásra, ahol minden véleményedet egy külön személyiségi részed mond. Ez nem jelenti azt, hogy sokan vagy, ez csak azt jelenti, hogy most a gyakorlat idejére így fogunk gondolkodni róla.

Az egyszerűség kedvéért úgy nevezem, hogy a RÉSZED.

Biztosan Te is hallottad már azt a „CSODA” mondatot, miszerint, ami zavar a külvilágban, az Rólad szól, Te vagy a teremtője? Lehet ez ESEMÉNY vagy SZEMÉLY.

Na, nekem annak idején ilyenkor ment fel a pumpám. Ideges és dühös lettem, azokra akik ezt mondták, mert igazándiból azon kívül, hogy jól megmondták nekem a „tutit” és jól hangzó kinyilatkoztatásokat pufogtattak, nem adták ide a megoldást.

„Engem pedig ne etessen senki sem fél információkkal!!”

Amikor valami zavar bennünket a külvilágban, az azért van, mert van bennünk egy RÉSZ, amelyik pont ezt a tulajdonságot (kezdjük szokni, hogy a ÉN TULAJDONSÁGOMAT) képviseli, viszont én nagyon nem szeretem és elnyomom. Annyira nem szeretem, hogy le is tagadhatom „hát én nem vagyok ilyen!!”, de legalábbis titkolom. Ez által ki projektálom/tükrözöm a külvilágba. Aztán amikor ez a Részem tapasztalja a külvilágban, hogy más ilyen, jelez nekem, mint egy megsértett gyerek, hogy „… látod, nem csak én vagyok ilyen rossz.. Másnak szabad??”

Tehát a lényeg, hogy amit kint látok, úgy hogy az engem megérint bármilyen szinten, az az én Részem. Ha negatívan érint meg, tehát bírálom, akkor elnyomott Részről beszélhetünk, melyek nagy részéről fogalmunk sincs, de ez a gyakorlat során ki fog derülni. Ha pozitívan érint meg, esetleg meghatódom, akkor legtöbbször egy lélek szerinti vágyam nincs kielégítve és a Lélek jelzi. Ekkor kicsi szomorúság, bánat van bennem, de ez az egyik legjobb állapot ahhoz, hogy segítsen tisztán látni.
Ha már nem fog megérinteni, akkor azzal a részemmel rendben vagyok. Ezt most tovább nem folytatom, mert ez több napos tréning anyag.

Amit a TÜKÖR gyakorlat SZEMÉLYRE c. gyakorlathoz tudni érdemes, hogy ami negatívan érint meg a másik ember viselkedésében, úgy fogunk rá tekinteni, úgy keressük meg magunkban, hogy megszólítjuk azt a Részt magunkban, aki azt a másik személyt  - ezzel a negatív tulajdonságával, amivel bíráljuk - képviseli bennünk.
A másik lehetőség, hogy azt a Részt szólítjuk meg magunkban, aki hozzájárult, aki felelős azért, hogy a másik embernek ez a viselkedése (akár betegsége) van. Ezt majd Te döntöd el.

Jó gyakorlást!!

  

Iratkozz fel a SORSFORDÍTÓ Hírlevélre itt >>>  


Ez a gyakorlat Szabó Ilona szellemi terméke.

Bárkivel megoszthatod, végezheted, de tanítani, csak akkor taníthatod, ha a
SZI AKADÉMIA trénere vagy.


 

 

 

 

 

 

 

Nyomtatható változat >>>