Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZIA – Egymásra rakódott neheztelés feloldása 
(haladó anyag)
 

 

Sokat gondolkodtam, hogy egyáltalán feltegyem-e ezt az anyagot, hiszen eddig csak a SZI Kommunikációs tréningen tanítottam 
megfelelő ráhangoltság után.
E mellett olyan nagymértékű a blokk- és fájdalomoldó hatása, hogy akinek erre van szüksége, minél hamarabb kijöhessen a negatív állapotból.

 


 

Ezt a gyakorlatot akkor használjuk, ha dühös vagy, neheztelsz, esetleg mérges vagy valakire, vagy már sok kimondatlan apróság gyűlt fel vele kapcsolatban.
A gyakorlat eredménye mindenkinél a düh nagyságától függ, valamint, hogy van-e gyökere az eseménynek.
(szoktam javasolni, hogy havonta végezzük el minden családtagunkra meg munkatársra, szomszédra ...)
 
Ne feledd, hogy ez a gyakorlat az okot (karmát) oldja fel!

 

Ez a gyakorlat Szabó Ilona szellemi terméke.
Bárkivel megoszthatod, végezheted, de tanítani, csak akkor taníthatod, ha a 
SZI AKADEMIA trénere vagy.

 

 

Iratkozz fel a SZI Akadémia hírlevélre itt! >>>


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sonshine@citromail.hu

(Domoszlai Katalin, 2009.10.29 07:30)

Ica megkért, tegyem fel az egymásra rakódott neheztelés eredményét. A gyakorlat eredménye, hogy a negatív érzelmek, amik bennem voltak, harag, düh, megbántottság, átadják a helyüket a megértésnek, megbocsátásnak. Először megértjük, hogy a múltbéli helyzet résztvevője, miért tette amit tett, elfogadjuk, és megbocsátunk, majd spontánul jönnek utána a pozitív érzelmek a konfliktus másik szenvedő alanya iránt, az elfogadás, az együttérzés, a szeretet, a hála.
Életmentő gyakorlatok ezek, mindenkinek ajánlom, aki se veled, se nélküled kapcsolatban él. Azon kívül minden olyan helyzetre, amikor gyermekkori traumák oldására van szükség. Nézzétek meg, egy konkrét konfliktusban, hogy az elfojtott régi érzelem milyen múltbeli szituáció pontos mása. Ha nem sikerül megcsinálni a gyakorlatot, mert a konfliktus nagysága 9-10-es körül mozog, érdemes kipróbálni egy kisebb problémával.
Amíg a múlt nincs oldva, újra és újra elő fog jönni a szerep, az áldozat és a tettes bőrébe felváltva bújunk bele. Nagyon fontos, hogy amikor robban a helyzet, el kell vonulni és megcsinálni a gyakorlatot minél előbb, mert ha nem tudok uralkodni magamon, és a dühömet rázúdítom a másik félre, sérülést okozok neki, ami a karma miatt szépen bumeráng módjára visszatér, és újra és újra, hol szeretjük, hol gyűlöljük egymást. Ugye ismerős?
Amikor a harag helyére a szeretet lép, akkor azt kezdem bevonzani, a konfliktus másik alanya ezt reagálja le, a múlt gyógyítása nélkül nincs esély a boldogságra a jelenben és a jövőben. Aki a szüleitől nem kapott pozitív mintát a párkapcsolatra, amíg ezt nem oldja, hol az apa, hol az anya szerepét másolja le, aki nem kapott elég támogató szeretet és elfogadást gyermekként, az egész életében sóvárogni fog utána, ha nem kezdi el tudatosan gyógyítani ezeket a konfliktusokat.


sonshine@citromail.hu

(Domoszlai Katalin, 2009.10.07 17:08)

A gyakorlat elvégzéséhez fontos felismerni azt, hogy a másik, akire dühös vagy, igazából nem felelős azért a szerepért, amit kiosztottunk rá. A magunkkal hurcolt régi haragok és sérülések felszínre akarnak jönni, úgy hogy újra és újra ugyanazok a szituk játszódnak le. Elvégeztem a gyakorlatot, anyám, apám és a nagyszüleim is el voltak bújva. Ha megértjük és elfogadjuk, hogy akkor ők milyen hiánytól szenvedtek, meg tudunk bocsátani. Nagyon nehezen szántam rá magam erre a gyakorlatra, de ha a 4 szintről az ember a 22-re esik le, nincs más választás. Próbáltam meditációval oldani, gyógyítani ezeket a régi sérüléseket, de annyira le voltak zárva, nem ment. A fájdalmat újra éli az ember, amikor az anyjának és az apjának a szemébe mondja a fájdalmát. A hatás nagyon gyors, érezni az oldást. Ha az ember ki akar bújni az áldozat szerepéből, muszáj ezt a gyakorlatot rendszeresen megcsinálnia. Ica, köszönöm!

nempublikus@ezsem.com

(endre, 2009.09.22 15:27)

teljes megnyugvással és szeretettel írom ezt a megjegyzést.. s kívánom ezt azoknak is kik olvassák.

köszönöm Ica, ez az első gyakorlatod amelyet nem személyesen, hanem online önmagamon elvégeztem, remélem érezni, hogy sikerrel.

5 oldalt írtam, de inkább rajzoltam.. helyenként megálltam, visszaléptem, megzavartak, 4-5 ponttal visszaléptem, újra és újra elvégeztem, mert amikor ez a gyakorlat is bebizonyította, hogy önmagammal harcolok, tudtam, hogy nincs visszaút, muszáj elvégezzem. s végül sikerült.
magamnak már megköszöntem. most neked is köszönöm az eszközt mellyel ezt elérhettem.

eredményes életet mindenkinek.

ui: ha elakadtok, ne az okát keressétek, hanem lépjetek vissza egyet.

sziakademia@gmail.com

(Szabó Ilona - Ica, 2009.09.15 15:30)

Sziasztok!

Már többen jeleztetek visza, hogy sikeresen elvégeztétek a gyakorlatot.
Kérlek osszátok meg másokkal is.
Ha tetszett az ott elért eredmény, amikor leírod, mintegy rögzíted azok pozitív hatását a tudatosítás által.
Szeretnéd, hogy méginkább rögzüljön:)?

Legyen szép napotok!
Ica