DÜH feloldó gyakorlat

NYILATKOZATOM
Tudnod kell, hogy nem vagyok pszichológus, vagy pszichiáter!
Az oldalon található összes "ÉLETMENTŐ GYAKORLATOT", kizárólag saját felelősségedre végezheted el, és semmilyen orvosi beavatkozást, kezelést nem helyettesít! Amennyiben antidepresszánst szedsz vagy pszichoterápiás kezelés alatt állsz, semmilyen gyakorlatomat nem végezheted el!  Akkor kérd kezelőorvosod segítségét!

Ez a gyakorlat saját szellemi termékem, ugyanakkor meg kell említenem, hogy Brandon Bays, Belső utazása című könyvében lévő testi utazás című gyakorlata, nagy hatást tett rám, és inspirált, hogy ezt a gyakorlatot, ebben a formában kidolgozzam. 

Mikor használjuk?

·        Ha nagyon dühös vagy valakire, de nem ismétlődő történet.
·        Ha olyanra vagy dühös, akivel régóta együtt élsz, inkább javaslom az EGYMÁSRA RAKÓDOTT NEHEZTELÉS feloldó gyakorlatot.
·        Ha olyanra vagy dühös, akivel régóta együtt élsz, és mégis ezt a gyakorlatot választod, akkor tudd, hogy csak ezt az egy alkalmat tudod vele feloldani, de az is ÓRIÁSI felszabadultságot fog adni.

Jelek jelentése:
"....." Írd le a választ (csak 3 helyen). Ha egyedül csinálod a gyakorlatot, mindent mondj ki hangosan!
·¹º Hagyj időt a partnerednek a válaszra!
(zárójel): Ami a zárójelben van az csak a segítőnek szól, nem kell felolvasni!
Ha Te vagy a SEGÍTŐ - amikor beszélsz a Társadhoz - csak RITKÁN nézz a szemébe illetve az arcára. Derékszögben üljetek egymáshoz képest! Ha nem egyes szám első személyben beszél, azonnal jelezd ezt felé úgy, hogy Te visszamondod neki egyes szám első személyben.
Olvasd fel az alábbi szöveget a Társadnak!
-         Amikor beszélni fogsz, a következőkkel foglak biztatni: „nagyon jó”, „ értem”, „ köszönöm”.
-         Nem fogok - csak ritkán - rád nézni, hogy ne befolyásoljalak, és ne nekem mondd a történetet. A gyakorlat közben ezt teljesen meg fogod érteni, hogy miért szükséges.
-         Arra kérlek, hogy első szám egyes személyben beszélj mindig!
-         A széken előredőlve, figyelő pozícióból fogok beszélni hozzád és teljes valómban jelen leszek neked. Itt most csak Te számítasz. Őszintén válaszolhatsz a kérdésekre. Tudd, hogy megbízhatsz bennem. Soha nem fogok megjegyzéseket tenni azzal kapcsolatban, amit hallok Tőled, nem adok kéretlen tanácsot, nem bagatellizálom el, amit mondasz, és nem akarom majd megoldani a Te problémád. Hangomban, testbeszédemben sem humor, sem sajnálat nem fog tükröződni. Kérdésem semleges lesz és abban számonkérésnek még a nyoma sem fog feltűnni. A tökéletes jelenlétemmel foglak segíteni.
-         Ha sokáig nem válaszolsz, újra fel fogom tenni a kérdést.
-         Nem foglak megérinteni a gyakorlat közben, mert elvehetem az energiát, amivel a problémádat meg tudod oldani.
-         Lesz egy olyan rész, ahol meg foglak kérni, hogy tiszta szívedből, a lelked legmélyéből beszélj. Ekkor már főleg az érzelmekről és a fontosságokról beszélj! Ha azt tapasztalom, hogy visszacsúszol a személyiséged szintjére, a következő mondattal igyekezlek visszasegíteni a lelked szintjére: Kérlek, ellenőrizd le magad, hogy tiszta szívből válaszolsz-e, szíved érzéseit mondod-e?
Onnan fogom tudni, hogy visszakerültél a személyiséged szintjére, hogy a kérdéseimre: 1: kérdéssel válaszolsz, 2: esetleg cinikus leszel, 3: „igen, de”-vel válaszolsz, 4: elkezded megmagyarázni az eseményt. A lelkünk, szívünk már nem elemez, azaz az érzéseiről, fontosságairól beszél.
-         Ez a gyakorlat egy precízen összeállított és kidolgozott gyakorlat, ezért mindig szó szerint fel fogom neked olvasni.
Ha te vagy a Segítő, a Partnerednél ellenőrizd, hogy az általam beírt válaszok igazak-e!
Kezdhetjük a gyakorlatot?
igen
A konfliktus ma vagy a napokban alakult ki?
igen
Nagy a fájdalmad, haragod, dühöd? Az 1-től 10-es skálán 7-es fölött van?
igen
Tudsz a kérdésekre teljesen őszintén válaszolni?
igen
Van bűntudatod az eseménnyel vagy a személlyel kapcsolatban? (Ha igen, akkor BŰNTUDAT FELOLDÁST javaslok, kivétel, ha csak minimális lelkiismeret-furdalást érzel.)
nem
Visszatérő konfliktus az esemény? (Ha igen, akkor BÍRÁLAT FELOLDÁST vagy a DÜH feloldó HALADÓ modulját.)
nem

Ha először végzed a gyakorlatot, akkor tudd, hogy szükséged lesz egy képzeletbeli SEGÍTŐRE. Ő az, akinek a határtalan bölcsességében és tudásában megbízol. Lehet létező példakép, mitikus, képzeletbeli személy vagy valamelyik Szent. Akár megszemélyesítheted a BELSŐ BÖLCSESSÉGEDET vagy a MINDENTUDÁST.
Addig beszélj, amíg minden „ki nem jött” belőled … - ÉREZNI FOGOD … és kérlek, ezt jelezd nekem! Bólints vagy mondd azt, hogy KÉSZ vagy, hogy ENNYI ...
 • Van úgy, hogy könnyebben jönnek a gondolatok, ha becsukod a szemed, de lehet nyitva is, ahogy kényelmesebb neked …
 • Most gondolj arra az eseményre, amelynek a megtapasztalása idegességet, feldúltságot váltott ki belőled, illetve mély nyomot hagyott benned ma vagy a napokban!
 • Megvan? (egyelőre nem kell elmesélned)
 • Most hagyd, hogy a SEGÍTŐD – akiben tökéletesen megbízol - hamarosan egy képzeletbeli helyre vigyen téged. Ezt a helyet a béke, a nyugalom, a szeretet, a biztonság… a csönd, az egység… rezgése tölti be … Bárhol lehet (idő!) ebben a dimenzióban vagy egy másikban  (idő!)
 • Ott vagytok?
 • Te és a Segítőd vagytok ezen a helyen.  (idő!)
 • Most pedig engedd, hogy azok, akik valamilyen módon érintettek a problémádban, megjelenjenek.
 • Mindenki itt van?
 • Érzékeled a környezeted? (ha nem érzékel semmit, mondd: az lehet egy másik dimenzió is)
 • Látod vagy érzékeled a Segítődet? Magadat?
 • Ki van még ott?  (idő!) …………………………………….……..
 • Lehet, hogy közben jelennek meg mások is … csak hagyd, hogy felmerüljenek …..
 • Tudva, hogy mindenki más is, aki itt van, hallani fogja, amit meg kell hallania, ki az az egy személy, akire különösen dühös vagy, akivel szeretnél elsőként beszélni, akinek el akarod mondani a benned élő fájdalmat?  ……………………………….……..
 1. Most pedig újra emlékezz vissza az eseményre, amikor felzaklattad magad. Abból a fájdalomból, amit akkor éreztél, mondd el, amit akkor nem tudtál kitisztázni! Úgy mondd el, hogy had jöjjön ki belőled minden fájdalom. Most nyugodtan elmondhatod a véleményedet, bírálatodat, ítélkezhetsz, és akinek pedig meg kell hallania, hagyd, hogy meghallja! Kezdd el és mondj el neki mindent FÉLHANGOSAN! Minél inkább ki mered adni a haragod, dühöd, annál jobban tudod oldani a problémát. Sokan csúnya szavakat is használnak. A lényeg, hogy ne hagyj ki semmit! Kezdheted  (idő!)
 1. Akarsz-e még valamit mondani neki? Jön még fel valami? Ha van olyan, amit nem engedsz meg magadnak kimondani vagy kellemetlen lenne, azt most gondolatban mondd el neki! Csak engedd, ne fogd vissza magad! Most ennek van itt az ideje! Jelezd, ha kész vagy!
 2. Most, hogy Ő  …………………………………….…….. végig hallgatott téged, hagyd, hogy lereagálja azokat a Te szádon keresztül, neked.
  …………………………………….……..
 3. Mit válaszolsz erre most Te neki? Még mindig hagyd, hogy kijöjjön, aminek ki kell jönnie!
…………………………………….……..
 1. Tudva, hogy Ő  …………………………………….…….. a lelke mélyéből nem akart igazán rosszat, hagyd most, hogy Ő válaszoljon a te szádon keresztül, neked.
  …………………………………….……..
 2. Mit válaszolsz erre most te, neki? Még mindig hagyd, hogy kijöjjön, aminek ki kell jönnie. Vedd észre, a legmélyebben megbújt negatív érzelmeket és engedd ezeket feltörni a mélyből.
…………………………………….……..
 1. Ha most Ő válaszolna, de nem a személyisége szintjéről és nem egóból, hanem a lelke legmélyéből, tiszta szívéből, akkor Ő most mit válaszolna a Te szádon keresztül neked? Vajon milyen érzések élnek benne? ¹º Tudod, a szív nem bírál, nem véleményez, csak a belső világáról beszél.
 1. Mit válaszolsz erre Te, de most nem a személyiséged és egód szintjéről, hanem a lelked legmélyéből, tiszta szívedből neki, őszintén? Tudod, a szív már nem bírál, nem véleményez, nem mondja el, hogy mit kellett volna megtennie a másiknak … a szíved csak az érzésekről beszél … arról, hogy mi van ott legbelül a lelked legmélyén. Ki tudja fejezni a csalódottságot, elkeseredést.   (idő!)…………………………………….  
 1. Mit válaszolna erre Ő, de nem a személyisége szintjéről, hanem a lelke legmélyéből, tiszta szívéből, a te szádon keresztül, neked? Tudod, a szív már nem bírál, nem véleményez, nem mondja el, hogy mit kellett volna megtennie a másiknak… A szíved csak az érzésekről beszél….. arról, hogy mi van ott legbelül a lelked legmélyén.
(idő!)…………………………………….……..
 1. Mit válaszolsz erre Te a lelked legmélyéből, tiszta szívedből, őszintén? Mit mond el a Te szíved, milyen érzések vannak ott bent?  (idő!)   …………………………………….……..
 1. Mit válaszol erre Ő, de nem a személyisége szintjéről, hanem lelke legmélyéből, tiszta szívéből, a te szádon keresztül, neked?
(idő!)…………………………………….……..
 1. Mit válaszolsz most erre Te a lelked legmélyéből, tiszta szívedből?
(idő!) …………………………………….……..
(EZT ADDIG FOLYTASD, AMÍG VAN MIT MONDANIA!)
 1. Van-e a Segítődnek valamilyen hozzáfűzni valója? Van úgy, hogy a Segítő csak bólint, így nyugtázza, hogy minden rendben van … van úgy, hogy feltesz még egy segítő kérdést, ezzel irányítva rá figyelmed az elfedett dolgokra … Mi történik most?
 1. Mit mond vagy jelent ez neked?
 1. Van még valami?
 2. Történik még valami?
 1. Van-e még bárkinek, akik itt vannak azok közül valami fontos, amit ki kell mondaniuk a lelkük legmélyéből? Van-e még valami olyan, ami bárki részéről nem lett kimondva?
 1. Ha igen, azok had kapjanak még az előbbi módon szót! Engedd, hogy mindenki elmondja! Mi történik most?
 1. Hogyan reagálnak erre a többiek?
 1. Amikor készen állsz, kérdezd meg magadtól, hogy ugyan tudva, hogy az Ő .....................………… viselkedése esetleg egyáltalán nem volt elfogadható, hajlandó vagy-e neki ennek ellenére mégis teljes szívedből, a lelked legmélyéből megbocsátani?
Hány %-os ez a megbocsátás, ha a maximum a 100 %? (HA MEGVAN A 100%, AKKOR MENJ TOVÁBB A 31-es pontra!)
HA NINCS MEG A 100%, KÉRDEZD MEG, HOGY MI KELLENE AHHOZ, HOGY TÖRTÉNJEN, HOGY 100% LEGYEN? Pl. rogyjon előtted térdre, és lábad szárát átkulcsolva könyörögjön a bocsánatodért??? (Bármi is a válasz, azt mondd!): „nagyon jó, akkor ezt most engedd megtörténni … „
 1. Mi történik most?
 1. Amikor készen állsz, kérdezd meg magadtól, hogy ugyan tudva, hogy az Ő …………………….…….. viselkedése esetleg egyáltalán nem volt elfogadható, hajlandó vagy-e neki mégis teljes szívedből, a lelked legmélyéből megbocsátani?
 1. Hány %-os ez a megbocsátás, ha a maximum a 100 %? (ha 100%, akkor menj a 31-esre, HA NINCS MEG A 100%, AKKOR MONDD: KÉRLEK, MOST FORDULJ MÉLYEN MAGADBA ÉS ENGEDD, HOGY BELSŐD FELTÁRJA MAGÁT ÉS KÉRDEZD MEG, MAGADTÓL: MI AZ, AMIT VÉTETTEM Ő ELLENE? TITKOLTAM-E ELŐLE VALAMIT, TÉVESZTETTEM-E MEG, CSALTAM-E, BÜNTETTEM-E ŐT VALAHA MAGAMBAN, GONDOLATBAN VAGY AKÁR A VALÓSÁGBAN? ENGEDD, HOGY VÉGLEG MEGSZABADULHASS EZEKTŐL AZ ALACSONY REZGÉSŰ ENERGIÁKTÓL ÉS MONDD EL NEKI AZ ÖSSZEST, Ő PEDIG HALLGASSA MEG, AMIT MEG KELL HALLANIA!) (idő!)
 1. Mit válaszolna erre Ő a Te szádon keresztül neked? Hagyd, hogy kifejezhesse ezzel kapcsolatban az érzéseit, véleményét vagy akár felháborodását.  (idő!)
 1. Válaszolj most neki ... Engedd, hogy válaszod a szívedből, a lelked legmélyéből fakadjon!
 1. Mit válaszol Ő most erre a Te szádon keresztül neked?
  (25-26-ost ADDIG VÁLTOGASD, AMÍG VAN MIT MONDANIA!)
 1. Most pedig kérdezd meg tőle, hogy hajlandó-e neked tiszta szívéből, a lelke legmélyéből megbocsátani?
 1. Mi történik most?
 1. Most, hogy Ő megbocsátott neked tiszta szívéből a lelke legmélyéből, folytatjuk …...  
 2. .., és amikor készen állsz, kérdezd meg magad, hogy ugyan tudva, hogy az Ő viselkedése esetleg egyáltalán nem volt elfogadható, hajlandó vagy-e neki ennek ellenére, mégis teljes szívedből, a lelked legmélyéből megbocsátani?
 1. Akkor most fejezd ki felé valahogy a megbocsátásod …. Van, aki megöleli a másikat, mások másként teszik …  (idő!) Mi történik most?
 1. Van-e még valaki, akivel szeretnél a jelenlévők közül beszélni? (Ha igen, akkor vidd végig az 1-es ponttól! …)
 1. Bocsáss meg mindenkinek és áldd meg őket … és miközben hagyod, hogy eltűnjenek, mondj magadban egy jókívánságot értük, ami hasonlíthat egy imára … akár hangozhat így is:
  Istenem, kérlek, hogy (ide a személy neve) ……………… kerülje el a kritikát, bírálatot, magányt, boldogtalanságot, kiszolgáltatottságot, hisz’ Ő is csak most tanulja az Életet, pont úgy, mint én….
  Istenem, kérlek, hogy Ő is találja meg a boldogságát, hisz ő is szenvedett már épp eleget, pont úgy, mint én.
 1. Most pedig meséld el, hogy érzed magad és hogyan változott a szemléleted Vele kapcsolatban!
 1. Van még valami más?
 1. Kérlek, meséld el, hogyan változott az érzelmi illetve lelki világod ezután a gyakorlat után?
Bárkivel megoszthatod, végezheted, de tanítani, csak akkor taníthatod, ha a
SZI AKADÉMIA trénere vagy.


Ha szeretnél támogatni, 

akkor vásárold meg 

a CSODA könyvemet vagy 


Mutasd a részleteket!

a TEREMTŐ-s webináromat


Mutasd a részleteket!

Mutasd milyen termékeid vannak!

Vissza az összes "ÉLETMENTŐ" gyakorlathoz!